REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vokiečių šeimos verslo įmonė „Pantherwerke“ - viena didžiausių dviračių gamintojų Vokietijoje - plečia savo veiklą Lietuvoje. Šiauliuose jau veikia įmonės gamybos linija, BBN cituoja ,,news2biz”.

REKLAMA
REKLAMA

Vokietijos kompanija Lietuvoje įkurs elektrinių dviračių gamybos padalinį „Baltic Bicycle Trade“ (BBT).

REKLAMA

Pastarasis buvo įsitraukęs į „Pantherwerke“ ir „Baltik vairas“ dviračių prekybą. Dabar BBT gamins ir pardavinės savo prekės ženklo elektrinius dviračius.

Pokyčiai yra finansuojami iš lietuviško „LitCapital I“ plėtros kapitalo fondo ir investuotojo iš Danijos.

„Pagrindinis siekis yra išnaudoti „Pantherwerke“ konkurencingumą sparčiai besiplečiančioje Europos elektrinių dviračių rinkoje“, - „news2biz” teigia „LitCapital“ partneris ir įkūrėjas Šarūnas Šiugžda.

REKLAMA
REKLAMA

„Brangus elektrinių dviračių dizaino ir kūrimo procesas bus perkeltas iš Vokietijos į Šiaulius. Tai reikalauja papildomų investicijų, kurias suteiks du finansiniai investuotojai. Mums dar reikia nuspręsti, kokios operacijos bus perkeltos iš Vokietijos ir kaip reikės apmokyti Lietuvos specialistus. Vėliau bus aišku dėl gamybos organizavimo“, - teigia jis.

Per ketverius metus į įmonę „LitCapital“ planuoja investuoti 5-10 mln. litų. Investicijos iš Danijos bus mažesnės, tačiau neatskleidžiama kiek. „Tai privati Danijos investuotojų grupė, kuri yra susidūrusi su investicijomis Lietuvoje ir turi patirtį“, - investuotojų neatskleidžia Š. Šiugžda.

2012 metais perkėlus dalį dviračių gamybos iš Vokietijos į Lietuvą, „Baltik vairas“ gamykloje yra pagaminama maždaug 330 tūkst. dviračių per metus. Iš viso kompanija „Pantherwerke“ pagamina apie 450 tūkst. dviračių per metus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų