REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus miesto apylinkės teismas nutarė nutraukti privataus kaltinimo bylą, kurioje politikas Remigijus Ačas kaltintas žmeižęs Raseinių švietimo darbuotoją Vytautą Bulotą.

REKLAMA
REKLAMA

Be to, teismas atmetė pareiškėjo prašymą kreiptis į Seimą dėl partijos „Tvarka ir teisingumas“ nario neliečiamybės panaikinimo.

REKLAMA

Karo kirvis tarp R. Ačo ir V. Buloto atkastas dar 2011 metais, kai tuometinis Raseinių rajono meras įsiveržė į Raseinių lopšelyje-darželyje „Liepaitė“ vykusį darbuotojų susirinkimą, kurio metu bandyta įkurti profesinę sąjungą, ir neva mėgino sutrukdyti profsąjungos veiklai, pažeidė viešąją tvarką ir žmonių rimtį bei išgąsdindo darželyje buvusius vaikus.

Dėl viešosios tvarkos pažeidimo R. Ačui policija bylą nutraukė, tačiau V. Buloto prašymu teismo procesas atnaujintas pernai. Tačiau ir tuomet politikui pasisekė, nes teismas nerado motyvų tęsti bylos nagrinėjimą ir ją nutraukė.

REKLAMA
REKLAMA

R. Ačo gynėjas tikino teismą atsižvelgti į pareiškėjo asmenybę , mat V. Bulotas pernai buvo apkaltintas nedideliu chuliganizmu, o gruodį gautas pareiškimas dėl galimai netinkamo jo elgesio su vaikais.

Pats R. Ačas tikino, kad V. Bulotas veikė sąmoningai mėgino jį įtraukti į teisminius procesus ir trukdyti dirbti: "Štai gaištu laiką teisme, o mokesčių mokėtojai ne už tai man algą moka“.

Tačiau V. Bulotas atsirevanšavo teigdamas, kad R. Ačas pasinaudojo Seimo nario padėtimi ir mėgina išvengti atsakomybės. Bet teismas priminė ieškovui, kad Raseinių prokuratūra nerado nė vienos priežasties, dėl kurios nevertėtų pradėti ikiteisminio tyrimo ir patarė V.Bulotui kreiptis į teismą privataus kaltinimo tvarka.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų