REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Thierry Costa - gydytojas, dalyvavęs prancūzų realybės šou „Koh-Lanta“, kuris yra amerikietiškojo „Išlikimo“ atitikmuo, nusižudė praėjus savaitei po vieno iš dalyvių mirties, praneša televizijos kanalas TF1.

Thierry Costa - gydytojas, dalyvavęs prancūzų realybės šou „Koh-Lanta“, kuris yra amerikietiškojo „Išlikimo“ atitikmuo, nusižudė praėjus savaitei po vieno iš dalyvių mirties, praneša televizijos kanalas TF1.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Televizijos šou filmavimas vyko Kambodžoje, o kovo 22 d. įvyko tragedija – atlikęs eilinę užduotį, nuo širdies smūgio mirė vienas iš jo dalyvių, 25-ių Geraldas Babinas. Jaunas vyras, ruošdamasis kitai rungčiai, pajuto kojose mėšlungį ir kreipėsi į gydytoją.

REKLAMA

T. Costa apžiūrėjo ir, suteikęs pirmąją pagalbą, nusprendė sunegalavusį vyrą siųsti į ligoninę. Jau pakeliui į ligoninę, vyrą ištiko net keli širdies smūgiai, o ligoninės gydytojams liko tik patvirtinti G. Babino mirtį, pažymi The Daily Mail.

Nepaisant to, kad laidos gydytojas, pasak filmavimą organizavusios įmonės Adventure Line Productions, padarė viską ką galėjo, kad padėti jaunam žmogui, prancūzų žiniasklaida paskubėjo apkaltinti T. Costą neprofesionalumu ir brangaus laiko, galėjusio išgelbėti gyvybę, užgaišimu. Kai kurie žurnalistai rašė, kad gydytojas į savo darbą žiūrėjo kaip į „užsitęsusias atostogas“, pažymi NEWSru Israel.

REKLAMA
REKLAMA

Gali būti, kad ši kritika galėjo paplisti dėl teiginių, išplatintų radijo RMC internetiniame puslapyje, kurieme teigiama, kad beveik dešimt minučių prodiuseriai ir režisieriai neleido gydytojui prisiartinti prie sąmonės netenkančio vaikino. Pasak šių teiginių, brangus laikas iš tiesų galėjo būti prarastas, nes pradžioje T. Costa norėjo persiųsti G. Babiną laivu į gretimą salą, tačiau tai būtų užtrukę pusantros valandos. Todėl buvo priimtas sprendimas išsikviesti malūnsparnį, tačiau ne iškart surado piloto telefono numerį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tiesa, Adventure Line Productions neigia šiuos teiginius ir ruošiasi su žurnalistais bylinėtis teisme, rašo The Times. Tuo metu, Prancūzijos teisėsauga jau pradėjo tyrimą dėl šios šalies piliečio mirties.

Baisiausia, kad neatlaikęs kaltinimų lavinos, gydytojas T. Costa pasitraukė iš gyvenimo. „Šiomis dienomis prancūzų žiniasklaida mano apjuodino mano vardą“, - rašė jis savo priešmirtiniame laiške, pažymėdamas, kad 20 metų savo gyvenimo jis atidavė medicinai, visuomet gerbė savo pacientus ir nė karto nesulaužė Hipokrato priesaikos. Jis įsitikinęs, kad padarė viską, kad padėtų G. Babinui. Savižudybei T. Kostą privedė negalėjimas pakęsti minties, kad buvo suteptas geras jo vardas. Laiške jis paprašė palaidoti jį Kambodžoje.

Kitą dieną po šio tragiško įvykio, buvo prancūzų žiniasklaidoje publikuota eilė straipsnių, kuriuose kalbinti ankstesnių metų laidos dalyviai, kurie gydytoją prisiminė kaip puikų profesionalą, ne sykį padėjusį jiems susitvarkyti su problemomis, pažymi NEWSru Israel.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų