REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prie nelegalios migracijos didėjimo prisideda ir lietuviai, trokštantys lengvai pasipelnyti. Savo namų duris nelegaliems imigrantams atveriantys gyventojai už pinigus užsieniečiams suteikia ir galimybę pasilikti Lietuvoje arba palengvina nelegalų tolimesnę kelionę į Europą.

REKLAMA
REKLAMA

„Nelegalūs imigrantai jau gerai žino, kad patys lietuviai suinteresuoti greitai užsidirbti pinigų, už juos suteikdami registracijos adresus, fiktyvias darbo vietas ar kitokią pagalbą. Tapome tranzitine šalimi, kurios slenkstį pirmiausia mina nelegalai, o kai kurie nesąžiningi mūsų šalies piliečiai jiems padeda ir dar pasipelno imdami kyšius ar mokestį už paslaugas“, – sako Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininkas Artūras Paulauskas.

REKLAMA

Pasak NSGK pirmininko, svarbu pabrėžti gerą Valstybinės sienos apsaugos tarnybos pareigūnų darbą, kai nelegalios migracijos atvejai išaiškinami vis dažniau, o asmenys, neteisėtai kirtę Lietuvos sieną, būna sulaikomi ir gabenami atgal į gimtąsias šalis. Tačiau prevencija turi būti stiprinama: reikia stabdyti ir lietuvius, kuriems nelegalūs migrantai tampa uždarbio šaltiniu.

„Manau, kad siekiant riboti nelegalią migraciją, svarbu atkreipti dėmesį ir į mūsų šalies piliečius, kurie daro nusikaltimus ir taip prisideda prie nelegalios migracijos didėjimo. Būtina stiprinti tokių veiklų prevenciją, o nusikaltusiems lietuviams – griežtinti atsakomybę“, – teigia Artūras Paulauskas.

Išorinių sienų apsauga bei kova su kontrabanda yra Lietuvos prioritetai pirmininkavimo Europos Sąjungos Tarybai metu antrąjį šių metų pusmetį.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų