REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Marija Gabrienė, LRT televizijos naujienų tarnyba, LRT.lt

Klaipėdos rajono politikai ignoravo miesto bendruomenės prašymą ir tyliąja zona paskelbė centrinį Gargždų parką. Siekę, kad parkas taptų aktyvaus poilsio vieta, gyventojai teigia, kad toks sprendimas ne tik žlugdo bendruomenės iniciatyvą, bet ir apriboja miesto vystymo perspektyvas.

REKLAMA
REKLAMA

Dešimt kartų, augusių Gargžduose, prisimena smagius senajame miesto parke vykusius renginius – dainų šventes, gegužines ir kitas šventes. Šį miestiečių mėgiamą parką bendruomenė ketino paversti aktyvaus poilsio zona – įrengti dviračių takus, netoliese pastatyti daugiafunkcį centrą, kuriame būtų taip daugelio laukiamas baseinas, o žaidimų aikštelė mažiesiems jau pradėta kurti. Tačiau bendruomenės planus sužlugdė politikai, šią teritoriją paskelbę tyliąja zona.

REKLAMA

„Pagal triukšmo matavimo rodiklius ši vienintelė vieta atitinka tuos rodiklius, kuriose triukšmo lygis yra žemiau 50 decibelų. Ir remiantis tuo, darbo grupė siūlo, kad Gargždų parkas turėtų būti tokia kaip tylioji zona, ramaus poilsio vieta“, – sako Klaipėdos rajono meras Vaclovas Dačkauskas.

Gargždiškiai juokauja, kad paskelbus parką tyliąja zona prieš kiekvienas futbolo varžybas teks savivaldybės prašyti ir leidimo skanduoti, nes 50 decibelų triukšmą skleidžia ramiai kalbantis žmogus. O kur jau ten krykštaujantis jaunimas. Tačiau labiausiai gyventojus piktina, kad politikai savo sprendimu užkirto kelią bendruomenės iniciatyvai – parką paversti aktyvaus poilsio vieta, kaip jiems tai neva rekomendavo mokslininkai, prieš porą metų atlikę galimybių studiją.

REKLAMA
REKLAMA

„Paskelbimas tyliąja zona prieštarauja mūsų vizijai. Ir tai vizijai 2011 metais pritarė patys tarybos nariai. Dabar jie tarsi pamiršo tą reikalą ir nori, kad parkas būtų suvaržytas tyliosios zonos apribojimais“, – sako asociacijos „Gargždų bendruomenės asociacija“ pirmininkė Roma Litvinaitė-Paplauskienė.

„Tylioji zona nereiškia, kad tai yra absoliuti tyla. Tiesiog nustatymas yra reikalingas tam, kad ateityje neatsirastų reikšmingi triukšmo objektai. Pavyzdžiui, kad nebūtų vykdoma ūkinė veikla ir kad ta triukšmo emisija nedidėtų ateityje“, – sako Klaipėdos raj. savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Ligita Liutikienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Kad niekas nepasikeis paskelbus tyliąja zona – aš tikrai tuo netikiu. Rinkiminiai pažadai yra vieną, o porinkiminis gyvenimas yra kas kita“, – sako asociacijos „Gargždų bendruomenės asociacija" valdybos narys Vytautas Čeledinas.

Bendruomenė sako rankų nenuleisianti ir darysiantis viską, kad senajame parke jie galėtų aktyviai ilsėtis.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų