REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pirmadienį Klaipėdos „Neptūno“ krepšininkai palaužė Kauno „Žalgirį“ ir į Lietuvos krepšinio lygos (LKL) turnyrinės lentelės viršų įnešė daug sumaišties.

REKLAMA
REKLAMA

Jeigu pastaruosius kelis mėnesius buvo kalbėta apie tai, kad „Žalgiris“ su „Lietuvos rytu“ greičiausiai susitiks jau pusfinalyje, tai dabar situacija tapo visiškai neaiški – keturių pirmų komandų pozicijos gali kardinaliai pasikeisti.

REKLAMA

Sunkiausią tvarkaraštį turi Joano Plazos auklėtiniai, kurių balandžio 9 dieną laukia išvyka į Prienus ir balandžio 13 dieną mačas namuose su amžinu varžovu „Lietuvos rytu“. Kad būti visiškai ramiems dėl pirmosios vietos po reguliaraus sezono, „Žalgiriui“ reikia laimėti abu mačus, su sąlyga, jog kiti varžovai nepralaimės. Jeigu kauniečių lauktų juodžiausias scenarijus – du pralaimėjimai – jie gali nusiristi net į ketvirtą poziciją.

REKLAMA
REKLAMA

Puikius šansus turi „Neptūnas“, kuris likusias rungtynes žais svečiuose su Pasvalio „Pieno žvaigždėmis“ ir namuose su Kėdainių „Nevėžiu“. Bene sunkiausias išbandymas Kazio Maksvyčio kariaunos laukia Pasvalyje, kadangi pastaruoju metu pasvaliečiai žaidžia itin pakiliai. Dvi pergalės klaipėdiečiams garantuotų aukštesnę vietą už „Lietuvos rytą“. Palankiai susiklosčius aplinkybėms, įmanomas ir reguliaraus sezono nugalėtojų vardas.

Analogiškoje situacijoje kaip „Neptūnas“ yra „Prienai“. Nekyla abejonių, jog prieniškiai išvykoje nugalės Vilniaus „Sakalus“ ir tikrai turės savo sąskaitoje 80 procentų pergalių. Tai reikštų, jog „Lietuvos rytui“, norint aplenkti Prienų klubą, būtų būtinos dvi pergalės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Prasčiausioje situacijoje yra Dirko Bauermanno auklėtiniai. Jeigu jie vylėsi pasinaudoti galima „Neptūno“ nesėkme prieš „Žalgirį“ ir statyti viską ant kortos dvikovoje su „Žalgiriu“ Kaune, tai dabar viskas daug sudėtingiau. Teoriškai, vilniečiai gali aplenkti ir „Žalgirį“, jeigu šie patirs viena pralaimėjimą, kad ir prieš „Lietuvos rytą“. Tiesa, sostinės ekipai svečiuose reikėtų laimėti bent jau 12 taškų skirtumu.

Kita savaitė LKL pirmenybėse bus lemiama. Būtent tada įvyks paskutiniai reguliaraus sezono susitikimai, kurie atsakys į klausimus, kas bus pirmoje vietoje, o kas – antroje.

REKLAMA

Galimas pergalių santykis po reguliaraus sezono:

„Žalgiris“ – (viena pergalė – 83 proc., dvi pergalės – 92 proc.)

„Prienai“ – (viena pergalė – 80 proc., dvi pergalės – 85 proc.)

„Neptūnas“ – (viena pergalė – 80 proc., dvi pergalės – 85 proc.)

„Lietuvos rytas“ – (viena pergalė – 75 proc., dvi pergalės – 83 proc.)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų