REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Kas atsitinka, kai balandžio 1-oji – Melagių diena sutampa su Velykomis? Ogi vyksta nacionaliniai humoro ir politikos apdovanojimai „Auksiniai kiaušiniai“.

Kas atsitinka, kai balandžio 1-oji – Melagių diena sutampa su Velykomis? Ogi vyksta nacionaliniai humoro ir politikos apdovanojimai „Auksiniai kiaušiniai“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Penki rimti televizijos vyrai – Vytautas Šerėnas, Edmundas Jakilaitis, Laurynas Šeškus, Haroldas Mackevičius ir Gintaras Ruplėnas – nusprendė balandžio 1-ąją prajuokinti tuos, kurie juos juokino visus metus.

REKLAMA

Iškilmingą „Auksinių kiaušinių“ įteikimo ceremoniją, kurią tiesiogiai transliuoja LNK televizija, vesti patikėta po aštuonerių metų į LNK eterį grįžtančiam žurnalistui Edmundas Jakilaičiui.

Renginyje susitiko du pasauliai – vienas, kuriame gyvena „Dviračio šou“ su savo personažais ir politikos žurnalistas Edmundas Jakilaitis su politikais.

Vakaras prasidėjo aktorės Kristinos Kazlauskaitės daina ir V. Šerėno su E. Jakilaičiu „gaidžiukų šokiai. Renginio programoje taip pat – kentauru virtęs Andrius Butkus, grupės „69 danguje“ ir „Supervėsaitės“ pasirodymas, šmaikštūs politologės Velykų bobutės komentarai ir dar daug dainų bei staigmenų.

REKLAMA
REKLAMA

Beje, vieną „Auksinių kiaušinių“ laimėtoją slaptu balsavimu išrinko patys Seimo nariai.

„Kol kiti ima jautį už ragų, mes imam už kiaušinių. Ir ne jautį, o pirmąją nominaciją“, – paskelbė E. Jakilaitis. „Metų transporto“ nominaciją paskelbė lenktynininkas Benediktas Vanagas, o nugalėtojo vardas atiteko Artūro Zuoko sugalvotam „Vilniaus taksi“. Pirmąjį auksinį kiaušinį A. Zuokas atsiėmė iš Oksanos Pikul rankų.

Dainą nugalėtojui skyrė grupė „Išjunk šviesą“. „Kai jau viską išbandys, kosmodromą pastatys!“– apie A. Zuoką dainavo šmaikštuoliai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Antroji nominacija – „Metų posakis“. Juo tapo Viktoro Uspaskicho frazė „Jums ką, vena atidaryti ir duoti pačiulpti?“ Partijos lyderiui skirtą apdovanojimą scenoje atsiėmė Kęstutis Daukšys. „Aš be žodžių“,– lakoniškai pakomentavo politikas, matyt, pats nenorėdamas užsitarnauti tokio kiaušinio.

Į „Metų moters“ vardą pretendavo ūkio ministrė Birutė Vėsaitė, Radži žmona (už tai, kad surado vyrą, kurio niekas neieškojo) ir Seimo narė Vilija Aleknaitė-Abramikienė.

Voką atplėšęs žurnalistas Andrius Tapinas iškilmingai paskelbė, kad šis titulas atiteko B. Vėsaitei. Apdovanojimą už ministrę atsiėmė ją įkūnijanti „Dviračio šou“ personažė. Tuoj po to su atsikūrusia grupe „69 danguje“ ji atliko ir teminę dainą. „Ministrei“ teko toks solo posmelis: „Aš super, super, Supervėsaitė / Žvaigždė interneto – negi neskaitėt? / Kartais Coolness, o kartais Prochlada. / Visaip gerai – svarbu nuotraukas deda!

REKLAMA

Kam atiteks „Metų sprendimo“ nominacija rinko ne kas kitas, o Seimo nariai. Į išsiųstus laiškus atsakė 83 parlamentarai – taigi, kvorumas susidarė ir metų sprendimu buvo išrinktas Algirdo Butkevičiaus sprendimas sudaryti darbo grupę. Auksinį kiaušinį už premjerą atsiėmė ministrų kabineto narys Juozas Olekas, o nugalėtojui dainą dedikavo „Dviračio šou“ buvusio ir dabartinio „premjerų“ duetas.

Kaip tik buvusiam ministrui pirmininkui Andriui Kubiliui atiteko „Metų praradimo“ nominacija: už prarastą valdžią, postą, apsaugą ir rezidenciją, bet atrastą ramybę. Auksinį kiaušinį už A. Kubilių atsiėmė susisiekimo ministro postą taip pat praradęs Eligijus Masiulis.

REKLAMA

Pretendentai „Metų vyro“ vardą – Mantas Adomėnas, Jonas Pinskus ir ... Ingrida Šimonytė už vyrišką poziciją krizės akivaizdoje. Šią nominaciją paskelbė ekstravagantiškoji advokatė Svetlana Pronina. Atplėšusi voką, ji ištarė Ingrudos Šimonytės vardą.

Buvusiai finansų ministrei skirtą auksinį kiaušinį scenoje atsiėmė Irena Degutienė. Paklausta, ar Lietuvos politikoje daug tikrų vyrų, ji atsakė: „Aš žinau tik vieną tikrą vyrą – Gediminą Degutį“. E. Jakilaičiui įsiterpus, kad jis dar net ne politikoje, I. Degutienė juokdamasi atkirto „Ir ačiū Dievui!“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Metų pirkinio“ nominaciją paskelbė ne kas kitas, o , anot E. Jakilaičio, „apsipirkimo guru“ Asta Valentaitė. Auksinis kiaušinis atiteko Dailiui Barakauskui – už jo pirktus kilimėliui dušui. Bet kadangi pats D. Barakauskas ceremonijos metu tikriausiai maudėsi, kiaušinį atsiėmė jo partijos kolega Valentinas Mazuronis.

Į „Metų jungtuvių“ apdovanojimą pretendavo Andriaus Šedžiaus ir Monikos vestuvės, Žilvino Grigaičio ir australės tuoktuvės bei V. Uspaskicho ir Rolando Pakso... kergtuvės. Teletilto būdu susisiekus su Taline gyvenančiu fenotipologu Marku Lučinu, jis ne tik iš veido bruožų pasakojo apie šių porų suderinamumą, bet ir paskelbė nugalėtoją. Juo tapo vyriškoji – V. Uspaskicho ir R. Pakso pora.  

REKLAMA

Auksinį kiaušinį už šią „auksinę porelę“ atsiėmė jų atstovai Artūras Paulauskas ir Kęstas Komskis, o dainą dedikavo kentauru – mitiniu gyvūnu žirgo kūnu ir žmogaus galva – tapęs Andrius Butkus.

Pretendentai į „Metų stiliaus“ apdovanojimą – Giedrius Drukteinis už savo kojaraiščius, A. Šedžius už baltas vestuvines pirštines ir Lietuvos banko pirmininkas Vitas Vasiliauskas už lemenę, kurioje pradingsta ir pinigai, ir moralė ir įvairūs kiti dalykai.

Garbinga užduotis paskelbti nugalėtoją atiteko žymiajam stilistui Mantui Petruškevičiui. Komentuodamas Lietuvos politikų stilių, jis patarė jiems savo spintas verčiau papildyti ne tik pinigais iš nemažų atlyginimų, bet ir naujesniais kostiumais. O nugalėtoju, paties M. Petruškevičiaus nuostabai, tapo V. Vasiliauskas ir jo liemenė.

REKLAMA

„Metų šviesuliu“, nugalėjęs ministrų anglų kalbos žinias tikrinusią prezidentę ir poterių, bet ne matematikos norintį mokytis norintį Valdemarą Tomaševskį, tapo švietimo ir mokslo ministras, gydytojas proktologas Dainius Pavalkis – už tai, „kad neša šviesą iš ten, kur Saulė nešviečia“. Nominaciją paskelbė buvęs kultūros ministras Remigijus Vilkaitis, o apdovanojimą atsiėmė dabartinis – Šarūnas Birutis.

„Metų kovos“ nominacija atiteko Vyteniui Povilui Andriukaičiui – už „kovą su medicinos buržujais“. Auksinį kiaušinį atsiėmė V. P. Andriukaičio jaunystės draugė ir bendražygė Dangutė Mikutienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ji teigė besitikinti, kad kiaušinis – dvitrynis ir dalis prizo teks jai, bet į visus kitus klausimus apie V. P. Andriukaitį, jo idėjas ir medicinos politiką, sugebėjo atsakyti tik kartodama „Sekantis klausimas“.

Išdalinus visus auksinius kiaušinius, vakarą vainikavo bendra visų „Dviračio šou“ personažų daina „Ačiū tau“, K. Kazlauskaitės atsisveikinimo numeris ir... netikėtas Velykų bobutės „Harlem Shake“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų