REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Įsimylėjėliai meluoja daugiausia

Vienodai dažnai meluoja ir moterys, ir vyrai. Tik vyrų melą lengviau iššifruoti. Kai žmona apgaudinėja vyrą, ji tai daro apgalvotai, pasiruošusi ir beveik visada turi nenuginčijamą alibi. Tuo tarpu vyrai dažniausiai išsisukinėja neįtikinamiausiais ir fantastiškiausiais pasiaiškinimais. Tiek vieni, tiek kiti dažniausiai meluoja ne todėl, kad tai malonu, o norėdami apsaugoti kito žmogaus jausmus.

REKLAMA
REKLAMA

Melas, kylantis iš baimės ar egoizmo, sugriauna pasitikėjimą, leidžia įsiplieksti konfliktams, gali išardyti šeimą ar draugystę. Tačiau ir visada sakoma nepagražinta tiesa neretai gali sukomplikuoti santykius, įskaudinti žmones.

REKLAMA

Statistika teigia, kad dažniausiai meluoja įsimylėjėliai. Švelnus burkavimas, meilūs žodeliai ar žaismingas flirtas – ne kas kita, kaip fantazijos žaismas arba, jei kalbėsime nepagražintai, – melas. Banali frazė "Aš be tavęs negalėčiau gyventi" – visiškai neatitinka tiesos ir yra iš piršto laužta. Net jei meilė suteikia kančių ir skausmo arba traktuotume ją kaip psichinę ligą, nuo jos savaime nemirštama.

Tačiau pabandykite įsivaizduoti, kaip jaustumėtės, jei turėtumėte visada tik tiesą sakantį vyrą ar partnerį. Žinoma, galėtumėte juo visiškai pasitikėti. Bet nesijaustumėte gerai. Jo principai neleistų "apvilkti" minčių gražesniais "rūbais", t.y. pasakymais ar žodžiais. Mylimojo tiesa neretai jus skaudintų. Paklaustas, kodėl nevalgo vakarienės, vietoj švelnios frazės "aš tave taip myliu, kad negaliu nei kąsnio nuryti", išrėžtų, jog esate niekam tikusi virėja ir jūsų ruošiamo maisto neįmanoma valgyti. Arba išgirdę moterišką klausimą "Ar aš nesustorėjau?", kritiškai pasakytų savo nuomonę. O juk taip norėtųsi išgirsti, kad jam esate pati dailiausia, liekniausia, gražiausia, protingiausia...

REKLAMA
REKLAMA

Kada ir kodėl dažniausiai meluojama:

• Norima apsaugoti kito jausmus ir savo ramybę. Slepiame tiesą, nes nenorime prarasti šeimos, materialinio stabilumo ir pan. Dvigubo gyvenimo problemą dažniausiai išsprendžia laikas arba viską matanti kaimynė.

• Bijoma konflikto. Ji brangios suknelės atsiradimą aiškina išpardavimu, o jis vėlyvą pasisėdėjimą bare – alinančiais viršvalandžiais. Nenorime sakyti tiesos, nes bijome pasirodyti egoistais.

• Nepasitikima savimi. Kartais pagražiname tiesą ar prikuriame nebūtų dalykų. Fantazuojame, nes nemanome, kad galime būti įdomūs ir mylimi tokie, kokie esame.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų