REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kovo 30 d. Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijoje vykusiose karių savanorių kovinio šaudymo pratybose dalyvavo ir trys šiuolaikinės penkiakovės olimpiečiai: olimpinė čempionė eilinė Laura Asadauskaitė, eilinis Justinas Kinderis ir eilinis Tomas Makarovas.

REKLAMA
REKLAMA

Visi trys sportininkai – Krašto apsaugos savanorių pajėgų Didžiosios Kovos apygardos 8-osios rinktinės (Vilnius) kariai savanoriai.

REKLAMA

Pratybose lazerinėje ir uždaroje šaudyklose jie kartu su kitais kariais šaudė iš „Colt 1911“ pistoletų. Pratybose L. Asadauskaitė dalijosi savo šaudymo patirtimi, pasakojo apie sportinių ginklų šaudymo ypatumus, kvėpavimo techniką.

Kasdien treniruočių metu iš sportinių ginklų šaudantys sportininkai ir kovinius ginklus valdė puikiai, tačiau pabrėžė, kad skirtumų vis dėlto yra. Pasak L. Asadauskaitės, naudoti sportinius ginklus yra paprasčiau: nereikia užtaisyti dėtuvių, iššovus iš sportinio ginklo yra mažesnė atatranka. Tačiau sportiniame šaudyme ypač svarbus tikslumas.

REKLAMA
REKLAMA

Rinktinės vadas majoras Aidas Gicevičius visus pratybose dalyvavusius karius savanorius pasveikino švenčių proga, o rinktinės sportininkus – ir sėkmingai pasirodžius šiuolaikinės penkiakovės pasaulio taurės varžybose Brazilijoje, kuriose L. Asadauskaitė iškovojo sidabro medalį.

Didžiosios Kovos apygardos 8-oji rinktinė yra viena iš šešių Krašto apsaugos savanorių pajėgų rinktinių. Rinktinės štabas dislokuotas Vilniuje, rinktinės kuopos – Vilniuje, Trakuose, Švenčionyse, Ignalinoje, Molėtuose ir Ukmergėje. Krašto pasaugos savanorių užduotis – rengtis valstybės gynybai, dalyvauti tarptautinėse operacijose, prireikus, teikti pagalbą valstybės institucijoms krizių atvejais.

Nuo 2012 metų rudens Lietuvos vadovaujamoje tarptautinėje misijoje Afganistano Goro provincijoje dalyvauja Lietuvos karių pamaina, sudaryta daugiausia iš KASP Didžiosios Kovos apygardos 8-osios rinktinės karių savanorių.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų