REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Senovės mitų horoskopas

Daugelis senovės tautų turėjo ne tik šviesųjį, Zodiako horoskopą, bet ir kitą, jį papildantį Šešėlių horoskopą, pasakojantį apie tamsiuosius žmogaus polinkius ir jo ydas. Štai 10 ženklų, padėsiančių pažinti tai, apie ką nutyli tradicinis horoskopas.

REKLAMA
REKLAMA

Kentauras (01 08 – 02 12). Kentauras – pusiau žmogus, pusiau arklys. Nors po Kentauro ženklu gimusiesiems vietoj kojų kanopos ir neauga, jie dažnai būna pasmerkti balansuoti tarp žmogiškos ir gyvuliškos prigimties. Kentaurams sunku kontroliuoti savo jausmus, emocijas ir instinktus – įsiūtį, seksualinį potraukį, pavydą, baimę. Šie žmonės tiesiog negali pakęsti, jei jiems kas bando vadovauti, mėgina pamokyti. Jie linkę vadovautis pirmiausia instinktais, emocijomis, ir tik paskui protu.

REKLAMA

Harpija (02 13 – 03 18). Tai mitologinis sparnuotas personažas su mirtį nešančiais nagais. Senovės graikai Harpiją laikė keršto simboliu. Taigi ir Harpijos globojami žmonės nėra linkę lengvai atleisti ir nusileisti. Jie niekada nepamiršta nuoskaudų. Laikas gali išgydyti jų žaizdas, tačiau jokiu būdu ne keršto troškimą. Harpijos gali metų metus nešiotis viduje nepasitenkinimą, pavydą, pyktį, o pasitaikius progai būtinai atkeršys už visas skriaudas. Priešų nelaimės ir nesėkmės – tikra palaima harpijos sielai.

REKLAMA
REKLAMA

Pegasas (03 19 – 04 24). Kaip ir legendinis sparnuotasis arklys, žmogus Pegasas plasnoja pakilęs virš minios, jei ne tikrovėje, tai bent jau savo vaizduotėje. Po šiuo ženklu gimę žmonės būna ypač išdidūs, laikantys save aukštesniais sutvėrimais, nei visi aplinkiniai. Sielos gelmėse jie visada tiki, kad yra nusipelnę geresnio gyvenimo, nei tas, kurį gyvena. Jie nekenčia rutinos, nuolat trokšta nuotykių, naujų įspūdžių ir, žinoma, pripažinimo. Šie žmonės nėra savikritiški, tačiau itin reiklūs kitiems.

Cerberis (04 25 – 05 30). Trigalvis šuo, saugantis mirusiųjų karalystės prieigas – geriausiai šio ženklo žmonių charakterį atspindintis sutvėrimas. Žmonės Cerberiai sunkiai valdo savo pyktį, yra pasiryžę sudraskyti į skutelius bet ką, kas mėgins jiems pastoti kelią į išsvajotą tikslą. Tiesa, Cerberiai gali išmoksti suvaldyti savo žiaurumo ir pykčio protrūkius, tačiau tai neretai atsisuka prieš juos pačius – užgniaužtos emocijos ilgainiui ima varginti, jaučiama nuolatinė įtampa, stresas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Satyras (05 31 – 07 03). Seksas, seksas ir dar kartą seksas! Štai kas valdo šiuos žmones, ir jie tai puikiausiai suvokia. Vaikinai Satyrai linkę turėti daug merginų, naudotis jų naivumu ir patiklumu, o po savęs palieka ne vieną sudaužytą širdį ir likimą. Tai tikrų tikriausi lovelasai, kurių meilės nuotykiai nesibaigia niekada. Šio ženklo merginos be skrupulų gali nuvilioti net geriausios draugės ar sesers vaikiną, ieškodamos ir siekdamos trokštamo partnerio retai kada paiso visuomenės nuomonės ir skrupulų.

Sirenos (07 04 – 08 10). Senovės mitologijoje nimfa Sirena savo saldžiu balsu kviesdavo jūreivius, ir sugundydavo užplaukti juos ant uolų. Gyvenime po Sirenos ženklu gimę žmonės taip pat naudojasi savo žavesiu tam, kad pasiektų asmeninių tikslų, nėra linkę paisyti aplinkinių interesų. Merginos Sirenos (dažniausiai jos būna blondinės) puikiausiai moka manipuliuoti vyrais apsimesdamos bejėgėmis būtybėmis. Panašių metodų linkę griebtis ir vaikinai Sirenos – paprastai jie vilioja savo apsimestiniu jaunatvišku naivumu ir nuoširdumu. Meilė Sirenos globotiniams dažnai tampa priemone savo tikslui – karjerai, šlovei, pripažinimui – pasiekti.

REKLAMA

Grifonas (08 11 – 09 15). Tai pusiau liūtas, pusiau erelis – kovinga būtybė. Šiuo metu gimusieji fanatiškai gina savo tiesą, yra linkę imtis net kraštutinių veiksmų, kad pagrįstų savo žodžius. Jie dažnai vadovaujasi principu: egzistuoja dvi nuomonės, kurių viena – neteisinga, o kita – mano. Grifonai neieško objektyvumo, nėra linkę išklausyti priešingos pusės teiginių, todėl jie paprastai būna geri oratoriai, tačiau prasti pašnekovai.

Chimera (09 16 – 10 22). Tai mitologinė būtybė, turinti daugybę veidų. Dažniausiai ji vaizduojama kaip ožkos, liūto ir gyvatės darinys. Apsimetinėti ir veidmainiauti linkusių žmonių ženklas. Daugelis Chimerų yra linkę liežuvauti, apkalbinėti už akių. Kiekvienoje situacijoje šie žmonės užsideda skirtingas kaukes, savo tikrąjį veidą parodo gana retai. Nors iš pirmo žvilgsnio Chimeros nėra agresyvios, šis įspūdis gali būti apgaulingas. Savo priešus jos atakuoja iš pasalų.

REKLAMA

Sfinksas (10 23 – 11 30). Tai sparnuota pabaisa, vaizduojama moters su liūtės liemeniu pavidalu. Šiuo metu gimę žmonės yra geri strategai, tačiau viduje jie – šalti, abejingi, gudrūs ir pasveriantys kiekvieną savo žingsnį. Kadangi materialines vertybes jie vertina labiau už dvasines, su naujais žmonėmis susipažįsta, draugauja ir netgi myli besivadovaudami asmenine nauda bei išskaičiavimais.

Minotauras (12 01 – 01 07). Tai žmogus su jaučio galva. Šiuo metu gimusius žmones valdo gyvuliška prigimtis. Tačiau skirtingai nei Kentauro tipo žmonės, Minotaurai nėra nepriklausomi lyderiai. Atvirkščiai, jiems sunkoka savarankiškai priimti sprendimus. Šie žmonės yra linkę klausyti kitų patarimų, pasiduoti kitų valiai, jei tik kitų siekiai neprieštarauja jų instinktams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų