REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Daugybė įsimylėjėlių dar gerokai prieš vestuves turi bendrą ūkį, gyvena kartu ir kartu sprendžia aibę su buitimi susijusių finansinių klausimų. Tačiau tarp mokėjimo per pusę už kabelinę televiziją ir svarstymų, kokio dydžio paskolą būstui galima pasiimti, esama milžiniško skirtumo.

REKLAMA
REKLAMA

Nuolaidų ar kompromisų sistema?

Prieš pradėdami dalintis darbus, iš kurio algos bus mokamos palūkanos ir mokesčiai, o kuris aprūpins šeimą maistu, veikiausiai turėsite pereiti ginčų dėl vestuvių ceremonijos etapą.

REKLAMA

Tu svajoji prie nuotakos suknelės pasipuošti deimantų vėriniu, o jis tikisi tave iš namų pasiimti prabangiu "Hummeriu". Aišku kaip dieną – abu šie dalykai jums ne pagal kišenę, bet vieną jų lyg ir galėtumėte sau leisti. Kuris iš judviejų nusileis? O gal abu ieškosite kompromiso – tau užteks vėrinio, puošto "Swarowski" kristalais, o jam – seno, bet gero "Mersedeso"?

Esama įvairių situacijų, ir priklausomai nuo jų priimami sprendimai. Tačiau akivaizdu, kad sprendžiant finansinius klausimus svarbu išsiaiškinti, koks gi jūsų partnerio sprendimų priėmimo stilius? Ši savybė visai nesvarbi šėlstant meilės virusui, tačiau vėliau gyvenime gali tapti lemiama.

REKLAMA
REKLAMA

Bendrai ar atskirai?

Kaip tvarkysite savo finansus – bendrai, ar kiekvienas atskirai, taip pat labai svarbu aptarti dar prieš ištariant galutinį "taip". Esama įvairių modelių, kaip tvarkyti šeimos biudžetą.

Yra porų, kuriose vyras ir žmona turi visiškai atskiras asmenines sąskaitas ir nė vienas nekontroliuoja antrosios pusės išlaidų – užtenka susitarimo, kuris kurią bendrų išlaidų sritį kuruoti įsipareigoja, o prireikus niekas netrukdo vienam iš kito pasiskolinti.

Esama ir tokių, kurios turi vieną bendrą katilą, į kurį krauna visut visutėles savo įplaukas, o žinia apie partnerio nuslėptą 100 Lt asmeninėms reikmėms gali tapti kone skyrybų priežastimi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

O gal ir vėl kompromisas: dalis išlaidų – bendram katilui, dalis – asmeninėms reikmėms?

Tiesą sakant, ne visada galima vienareikšmiškai pasakyti, kuris variantas geriausias. Svarbiausia yra tai, kad pasirinkta sistema tenkintų abu sutuoktinius.

Ką reiškia pinigai?

Jei pirmieji du klausimai – gana dalykiški ir konkretūs, tai pastarasis – labiau filosofinis, nors... vėlesniame gyvenime bus akivaizdu: dažnai jis tampa šeimos santarvės ir susitelkimo arba barnių ir konfliktų pradžių pradžia.

Kiek pinigų svajojate turėti? Kas jums svarbiau – laiko, praleisto su šeima, kokybė, ar materialinė šeimos galimybių išraiška?

REKLAMA

Prabangus namas ir atostogos Taityje daugybei šeimų yra pakankamas motyvas visas jėgas sutelkti pinigų "darymui", į antrą planą nukeliant antros eilės tetulės lankymą, pasisėdėjimus prie arbatos su draugais ir netgi tėvų susirinkimus vaiko mokykloje.

Apstu ir tokių, kurie nė nedvejodami aukotų perspektyvią karjerą ir apvalią sąskaitą banke, kad tik galėtų daugiau laiko praleisti su artimaisiais, kuriems šeimos narių artumas, kasdienis dėmesys paprastiems dalykams ir yra įsivaizduojamos laimės viršūnė.

Ir vėl tas pats sprendimas – visiems idealaus varianto nėra. Tik sužinokite, kol dar nevėlu, ar jūsų svajonės turi bendrų sąlyčio taškų?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų