REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vyrų seksualumas

Kiekvieno vyro seksualiniai poreikiai bei fantazijos skirtingos. Tačiau, pasak seksologų, vyrus pagal seksualinį gyvenimą galima suskirstyti į keletą tipų.

REKLAMA
REKLAMA

Tradicinis vyriškasis tipas. Tokiems vyrams būdingas troškimas kuo greičiau užvaldyti moterį. Jis nemėgsta glamonių. Tradicinio vyriškojo tipo vyrui erekcija gali įvykti vien tik pagalvojus apie sueitį.

REKLAMA

Mamyčių sūneliai. Šie vyrai tarsi bambagysle tebėra susieti su savo motina, tad jiems yra gana sunku priimti kitą moterį kaip meilužę. Šie vyrai iš savo partnerės reikalauja motiniškos globos ir rūpesčio. Kartais jiems prireikia ir seksologo pagalbos.

Moteriškojo tipo vyrai. Jiems reikia švelnumo ir ilgesingų glamonių. Galbūt tokiems vyrams vaikystėje stigo švelnumo ir tėvų dėmesio. Jie, kaip ir dauguma moterų, vertina švelnius bučinius, meilius apsikabinimus, nori jaustis mylimi ir geidžiami.

REKLAMA
REKLAMA

Seksualumo šaknys vaikystėje

Dauguma seksualinių problemų, kurios sukelia įvairius nepatogumus ar net konfliktus, formuojasi ankstyvoje vaikystėje. Todėl labai svarbus vaiko lytinis auklėjimas šeimoje. Vaikystėje berniukų organizme vyksta įvairūs seksualiniai procesai, todėl brandžios asmenybės formavimuisi labai didelį vaidmenį atlieka artimiausių žmonių – tėvų artumas. Vėliau berniuko vyriškumo formavimosi spragų neužpildys nei lytinio švietimo vadovėliai, nei mokytojai ar auklėtojai.

Subrendę vyrai dažnai nepripažįsta turintys seksualinių problemų ir nesikreipia pagalbos į specialistus. Tokiu atveju užklumpa depresija, prarandamas pasitikėjimas savimi, išsivysto nepilnavertiškumo kompleksas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų