REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šeštadienį po pietų Italijoje įvyks vienas didžiausių šios šalies derbių – „Derby d'Italia“ (Italijos derbis), kuriame ginklus surems Milano „Inter“ ir Turino „Juventus“ komandos. Nors šias komandas skiria nemažas taškų skirtumas, tačiau tokiame mače favoritu nėra ir šios rungtynės bus tikrai įdomios.

Šeštadienį po pietų Italijoje įvyks vienas didžiausių šios šalies derbių – „Derby d'Italia“ (Italijos derbis), kuriame ginklus surems Milano „Inter“ ir Turino „Juventus“ komandos. Nors šias komandas skiria nemažas taškų skirtumas, tačiau tokiame mače favoritu nėra ir šios rungtynės bus tikrai įdomios.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
  • Turnyras: Italijos „Serie A“ lyga (30 turas)
  • Stadionas: „Stadio Giuseppe Meazza“ (Milanas, Italija)
  • Teisėjas: Nicola Rizzoli
  • Data: 2013 m. balandžio 30 d.
  • Laikas: 16:00 val.

„Inter“ klubas šiame sezone nesugebėjo atlaikyti kitų klubų keliamos įtampos dėl Italijos čempionų vardo ir kol kas komanda su 47 taškais užima šeštą vietą. Tai atspindi, kad klubas kol kas yra tarpiniame periode.

REKLAMA

Kai klubą paliko strategas Jose Mourinho, pasibaigė ir „Inter“ „auksiniai“ metai. Dabar komandai vadovauja jaunasis treneris Andrea Stramaccioni (37 metai), kuris vis dar neatranda „aukso vidurio“ ir dėl to komanda šiame sezone žaidžia banguotai.

Tai atspindi ir paskutiniai „Inter“ rezultatai, kurie yra labai nepastovūs. Paskutiniame „Serie A“ mače „Inter“ patyrė pralaimėjimą rezultatu 0-1 kai namuose nusileido „Bologna“ ekipai. Tai buvo jau devintasis „Inter“ pralaimėjimas šiame sezone.

REKLAMA
REKLAMA

Italijos taurėje („Coppa Italia“) „Inter“ nužygiavo jau iki pusfinalio. Jame „Inter“ jau spėjo sužaisti pirmąjį mačą su „Roma“ ekipa, kurį Italijos sostinės klubas namuose laimėjo 2-1. Atsakomosios pusfinalio rungtynės Milane vyks balandžio 17 dieną. Iš UEFA Europos lygos „Inter“ jau iškrito kai aštuntfinalyje jie bendru rezultatu 4-4 sužaidė su Londono „Tottenham“ ekipa. Nors rezultatas buvo lygus, tačiau Anglijos klubas dėl įmušto įvarčio svečiuose pateko į ketvirtfinalį.

 

Prognozuojama startinė sudėtis:

  • Handanovič
  • Zanetti – Ranocchia – Chivu – Pereira
  • Gargano – Kovacic – Cambiasso
  • Guarin
  • Palacio – Cassano

Komandos naujienos: „Inter“ klubas į sudėtį įtraukė Walterį Samuelį ir Fredy Guariną. Gynėjas iš Argentinos buvo patyręs traumą, tačiau spėjo laiku pasveikti, o Kolumbijos rinktinės saugas vėlavo grįžti iš savo gimtinės, tačiau „Inter“ nusprendė jį įtraukti į sudėtį. Milano miesto komandai nepadės Joelis Obi, Gaby Mudingayi, Diego Milito ir Luca Castellazzi, kurie visi yra traumuoti. Tuo metu gynėjas Juanas Jesusas šį derbį praleis dėl diskvalifikacijos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šis ir praėjęs sezonas Turino „Juventus“ klubui klostosi visiškai priešingai nei „Inter“ ekipai. Antonio Conte auklėtiniai praėjusiame sezone tapo Italijos čempionais, o šiame sezone sėkmingai gina šį titulą bei su 65 taškais užima pirmą vietą. Artimiausią persekiotoją „Napoli“ jie lenkia 9 taškais.

„Juventus“ klubas iš visų kitų Italijos klubų išsiskiria savo stabilumu. Komandos žaidimas nebanguoja ir klubas šiame sezone pralaimėjo vos 4 kartus (mažiausiai iš visų Italijos klubų), todėl nenuostabu, kad „Juventus“ ir vėl galime matyti lentelės viršūnėje.

REKLAMA

Gal ir keista, tačiau „Juventus“ paskutines „Serie A“ varžybas, taip pat kaip ir „Inter“, žaidė su „Bologna“ klubu („Inter“ rungtynės su „Sampdoria“ buvo atidėtos). Tą mačą „Juventus“ laimėjo rezultatu 2-0. Paskutinį pralaimėjimą „Juventus“ patyrė vasario 16 dieną kai svečiuose 0-1 nusileido „Roma“ klubui.

Be „Serie A“ lygos, „Juventus“ daug dėmesio turi skirti Čempionų lygai. Turino klubas nesunkiai įveikė Glazgo „Celtic“ pasipriešinimą, o dabar jų ketvirtfinalyje lauks stiprusis Miuncheno „Bayern“ klubas. Ši dvikova vyks jau antradienį, todėl visas jėgas atiduoti mačui su „Inter“ nebūtų labai protinga. Iš Italijos taurės „Juventus“ jau eliminiuotas. Jie pusfinalyje bendru rezultatu 2-3 nusileido Romos „Lazio“ ekipai.

REKLAMA

 

Prognozuojama startinė sudėtis:

  • Buffon
  • Barzagli – Marrone – Bonucci
  • Lichtsteiner – Vidal – Pirlo – Marchisio – Asamoah
  • Giovinco – Quagliarella 

Komandos naujienos: Turino miesto ekipai šiame mače nepadės puolėjas Mirko Vučiničius, kuris persišaldė, gynėjas Martinas Caceresas, kuris dar nepasveiko po automobilio avarijos, bei traumas besigydantys saugai Mauricio Isla, Simone Pepe ir puolėjas Nicklasas Bendtneris. Manoma, kad šiose rungtynėse nežais ir gynėjas Giorgio Chiellini, kuriam bus leista pailsėti prieš rungtynes su „Bayern“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Komandų tarpusavio rezultatai: 

Kaip jau minėjome, paskutinis Italijos derbis vyko dar šį sezoną (lapkričio 3 d.) ir tada pergalę svečiuose iškovojo „Inter“ klubas (3-1). Prieš tai trijuose derbiuose iš eilės pergales iškovojo „Juventus“ ekipa. Iš viso šios komandos tarpusavyje jau yra žaidusios net 218 kartų. „Juventus“ iš tų mačų laimėjo net 97, o „Inter“ pergale džiaugėsi 68 kartus. Lygiosiomis pasibaigė 53 rungtynės.

Įdomūs faktai:

• Kai „Inter“ paskutiniame derbyje iškovojo pergale rezultatu 3-1, jie tuo pačiu nutraukė ir 49 nepralaimėtų „Juventus“ rungtynių seriją.

REKLAMA

• „Juventus“ iš paskutinių mačų žaistų „Inter“ tvirtovėje pergalę šventė vos vieną kartą. Tada įvarčius įmušė Mirko Vučiničius ir Claudio Marchisio.

• Jei „Juventus“ klubas laimės šį derbį, o „Napoli“ pralaimės „Torino“ klubui, tai Turino miesto ekipa turės jau 12 taškų pranašumą.

• „Juventus“ puolėjas Fabio Quagliarella dar nėra įmušęs įvarčio į „Inter“ vartus ir per 13 žaistų rungtynių prieš juos, jis tik kartą šventė pergalę.

>>Komentarai prieš rungtynes<<

Šiame sezone jau įvykusio derbio akimirkos:

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų