REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vakar Šiaulių miesto savivaldybėje buvo renkami Tarybos narių parašai, kad balandžio 4 dieną būtų sušauktas neeilinis Šiaulių miesto tarybos posėdis.

REKLAMA
REKLAMA

Neeiliniam posėdžiui rengiamas sprendimas, kad miesto Taryba neprieštarauja, jog Charkove, Ukrainoje, būtų kartojamas Šiaulių arenos projektas – statoma tokia pati arena.

REKLAMA

„Šiaulių kraštas“ rašė, kaip šių metų sausio pabaigoje viešėjusi oficiali delegacija iš Charkovo apžiūrėjusi Šiaulių areną neslėpė susidomėjusi jos projektu.

Savivaldybė, kuriai arenos projektas kainavo beveik vieną milijoną litų, anksčiau žadėjusi derėtis su ukrainiečiais dėl projekto kainos, dabar savo sprendimą pakeitė.

Esą nėra įstatymų, leidžiančių parduoti arenos projektą, todėl lieka vienas sprendimas – neprieštarauti, kad jis būtų kartojamas Ukrainoje.

REKLAMA
REKLAMA

Šiaulių arenos architektas, Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatas Eugenijus Miliūnas „Šiaulių kraštui“ yra sakęs, kad neprieštaraus, jog Šiaulių arenos projektas būtų kartojamas Charkove.

Ukraina skuba statytis arenas, nes 2015 metų rugpjūčio – rugsėjo mėnesiais Ukrainoje vyks Europos vyrų krepšinio čempionatas.

Šiuo metu E. Miliūnas ir jo komanda projektuoja 18 tūkstančių vietų areną Kijeve, kuri bus viena iš pagrindinių arenų Ukrainoje. Be lietuvių architektų prie šio projekto darbuojasi ir lietuviai inžinieriai, elektrikai, statybininkai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų