REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Internautai apie ekstremisto „blogerio Kanto“ suėmimą

Ar tai, ką rašė „Kantas“prasilenkia su sveika nuovoka ir gali būti net vadinama idiotizmu

Informacija, kad už nesantaikos kurstymą, grasinimus ir sovietinių simbolių propagavimą suimtas tinklaraštininkas, prižiūrėjęs svetainę kantas.wordpress.com, gyvai aptarinėja internautai.

REKLAMA
REKLAMA

„Legendinis „blogeris“ Kantas, arba Robertas Mažitovas, suimtas? Turėsime naują sąžinės kalinį? Kiek suprantu, šio blogo autorius gyveno užsienyje. Negi žmogui užteko įžūlumo parskristi į Tėvynę, žinant, kiek bylų jam čia iškelta? Panašu, kad turėsime galimybę stebėti įdomią ir tikrai rezonansinę bylą“, – savo socialinio tinklo facebook.com paskyroje rašo žinomas tinklaraštininkas Blogeris Zeppelinus.

REKLAMA

„Geležiniais antrankiais specialiojo būrio policininkai suėmė Kantą už kiaušinių, artėjant Velykoms. Destruktyviai ir liguistai prosovietiškas tinklaraštininkas areštuotas už neapykantos kurstymą. <...> Esminiai tokių brudų veiklos bruožai, tikslai ir metodai aprašomi Dovydo Pancerovo straipsniuose ir vertingi skaitymo, suvokimo ir plataus padalijimo. Trumpai apibūdinant tokių kaip Kantas rašliavos poveikį, galima išskirti tai, kad destruktyvioji propaganda dažnai skirta išmušti pamatinėms žmogaus vertybėms, suabejoti savo tapatybe ir, kokiam nors svarbiam momentui atėjus, nesugebėti susitelkti ties gyvybiškai svarbių sprendimų priėmimu. Tuomet informacinio šūdo uploado klanlai (čakros) atverti ir kenksminga užkratas pumpuojamas vis gilyn į smegenis iki visiško suzombėjimo“, – rašo Zbygniewas Piwacijus.

REKLAMA
REKLAMA

Tinklaraštininkas Rokiškis Rabinovičius portalui balsas.lt sakė, kad Kanto publikacijos jam nepatiko, bet jis abejoja, ar pateisinamos tokios griežtos priemonės. „Tai, ką rašė Kantas, mano nuomone, žiauriai prasilenkia su sveika nuovoka ir gali būti net vadinama idiotizmu, bet, jei jau mes gyvename demokratinėje visuomenėje, reikia toleruoti ir nesveikus“, – kalbėjo tinklaraštininkas.

Humoristinė internetinė enciklopedija (pipedija.com/index.php/Kantas) sulaikytąjį personažą apibūdina taip: „Kantas – taigi anasai pridūrkas labai protingas ir entelegentiškas žmogus, dar žinomas, kaip Robert Mazit (taigi tiesiog kitas slapyvardis, katrą tasai skelbiasi savo bloge arba senoka sulietuvinta totoriška pavardė Robertas Mažitovas (aut.p past.), kuris išaiškino ir paskelbė pedofilų sąmokslą, katras pagal jo surinktas schemas, schemeles ir kitus faktus besąs visuotinis ir neabejotinai užimantis ne tik visokias aukščiausias valdžios įstaigas, o ir visus vertelgas bei jiems prijaučiančius piliečius. Taip kad dabar visi jo dėka žinome, kad Lietuva – tai ne šiaip koks ten Kubilistanas, o tiesiog tikra Pedoliandija, nes netgi matomai Kedofilai pagal aną per durni, ir netgi jie matomai su pedofilais susidėję.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Generalinės prokuratūros Komunikacijos skyrius portalui balsas.lt patvirtino, kad minėtas asmuo suimtas iki 2013 metų balandžio mėnesio 13 dienos. Baudžiamąją bylą sudaro 5 tomai dokumentų. Pasak Generalinės prokuratūros Komunikacijos skyriaus darbuotojų, oficialiai sulaikytasis gyveno Lietuvoje, o daugiau detalių atskleisti negalima, nes vykdomas ikiteisminis tyrimas.

Minimas asmuo kaltinamas dėl grasinimo nužudyti ar sunkiai sutrikdyti žmogaus sveikatą arba žmogaus terorizavimo (Baudžiamojo kodekso (toliau – BK) 145 str. 1 d.), įžeidimo (BK 155 str. 1 d.), kurstymo prieš bet kokios tautos, rasės, etninę, religinę ar kitokią žmonių grupę (BK 170 str. 2 d.), viešo pritarimo tarptautiniams nusikaltimams, SSRS ar nacistinės Vokietijos nusikaltimams Lietuvos Respublikai ar jos gyventojams, jų neigimo ar šiurkštaus menkinimo (BK 170² str. 1 d.), nepagarbos teismui (BK 232 str.). Tinklaraštis šiuo metu yra nebepasiekiamas.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų