REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Laisvosios bangos“ kalbintas Seimo Pirmininkas Vydas Gedvilas vengė tiesaus atsakymo dėl Seimo narės Neringos Venckienės teisinės neliečiamybės panaikinimo. Jis atsakė nežinąs, kaip dėl N. Venckienės apsispręs Darbo partijos (DP) frakcija rašoma pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

Seimo Pirmininkas teigė, kad pats priims sprendimą, kai susipažins su šiuo klausimu sudarytos Seimo komisijos medžiaga. „Aš laisvas priimti sprendimą“, – pasakė V.Gedvilas laidoje „Ryto tema“ . Savo narystę DP jis yra sustabdęs.

REKLAMA

V. Gedvilas paminėjo, kad valdančiajai koalicijai priklausančios partijos „Tvarka ir teisingumas“ (TT) nariai ketina balsuoti prieš N. Venckienės neliečiamybės panaikinimą. DP ir TT vadovai yra deklaravę siekius sujungti abi partijas į vieną.

„Man, aišku, labai keista, kodėl prokuratūra bijo pateikti informaciją“, – V. Gedvilas komentavo teisėsaugininkų delsimą pateikti Seimo komisijos prašomą vaizdo medžiagą. Anot jo, parlamentarai turi leidimą dirbti su slapta informacija.

REKLAMA
REKLAMA

Paklaustas, ar nereikėtų teisinį imunitetą panaikinti visiems Seimo nariams, paliekant jį tik aukščiausiems valstybės pareigūnams Prezidentui, Premjerui, Seimo Pirmininkui, V. Gedvilas atsakė: „Aš manau, kad tai svarstytinas klausimas ir  galbūt visai neblogas variantas.“

Ar valdančiojoje koalicijoje esama nesutarimų energetikos klausimais? „Aš manau, kad nereikia skubėti. Šiuo metu reikėtų padaryti pauzę. Sudaryta darbo grupė, sulauksime gegužės 15-osios ir ekspertų išvadų“, – atsakė Seimo Pirmininkas. Jis teigė pritariantis naujos atominės elektrinės statybai, tačiau pridūrė: „Sudėtinga pasakyti, iš kokių lėšų mes ją pastatysime.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Lietuvių teisinė situacija Lenkijoje turėtų būti tokia pat kaip lenkų Lietuvoje – tokią poziciją Seimo Pirmininkas išsakė Lenkijoje, kur neseniai lankėsi su oficialiu vizitu. „Jūs mylėkite taip lietuvius Lenkijoje, kaip mes mylime lenkus Lietuvoje“, – V.Gedvilas citavo savo priesaką aukštiems Lenkijos pareigūnams.

Lenkijoje Seimo pirmininkas išgirdo klausimų, ar Lietuva pirks suskystintas dujas, gabenamas iš Kataro per tam tikslui Lenkijoje pastatytą terminalą.

Seimo Pirmininkas tikisi, kad Lietuvai pirmininkaujant ES bus pasirašyta ES ir Ukrainos asocijuotos narystės sutartis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų