REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnai kartu su Šiaulių apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos darbuotojais lankėsi Šiaulių centrinėje turgavietėje, kur tikrino, ar neprekiaujama vaistais, kurie nėra įtraukti į Lietuvos Respublikos ir Bendrijos vaistinių preparatų registrus.

REKLAMA
REKLAMA

Aptiko rusiškų vaistų

Priėjęs prie vienos prekyvietės, tikrintojas čia prekiavusios moters paprašė parduoti vaistų. Prekybininkė iš po prekystalio ištraukė prašomo vaisto pakuotę ir už 2 litus pardavė pareigūnui. Vaistai buvo rusiški. Prekyvietėje be jokių receptų buvo galima nusipirkti įvairiausių antibiotikų, tepalų, ampulių ir žvakučių.

REKLAMA

Pareigūnai iš moters paėmė penkis su puse tūkstančio įvairiausių tablečių, per kilogramą tepalų, 170 ampulių ir kitokių medikamentų. 42 metų Šiaulių rajono gyventoja G. K. pareigūnams dėl tokios neteisėtos veiklos įkliūva ne pirmą kartą. Ir 2005 metais, ir 2011 metais už neteisėtą farmacinę veiklą jai buvo surašyti administracinės teisės pažeidimo protokolai, skirtos baudos ir konfiskuoti vaistai. Šįkart jai taip pat pradėta administracinė byla.

REKLAMA
REKLAMA

Prekiautojų – ne vienas

Pareigūnai miesto centrinėje turgavietėje vaistų nusipirko dar pas du neteisėtai vaistais prekiavusius „vaistininkus“. Pas populiarių vaistų tabletes pardavusią 73 metų šiaulietę V. J. pareigūnai rado keletą pakuočių šio vaisto, o 64 metų Šiaulių rajono gyventojas J. M. pirkėjams galėjo pasiūlyti dar įvairesnių. Nei vienas, nei kitas licencijų prekiauti vaistiniais preparatais ir jų įsigijimo dokumentų neturėjo.

Todėl jų abiejų dėl neteisėto vertimosi su vaistais susijusia veikla laukia administracinė bauda - nuo penkių šimtų iki vieno tūkstančio litų su vaistų konfiskavimu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nelegalūs vaistai – šeimos biznis

Šiems nelegaliems „vaistininkams“ žinia, kad neturint licencijos prekiauti vaistais įstatymas draudžia – ne naujiena. Neseniai už analogišką neteisėtą veiklą buvo nubausta J. M. žmona V. M. Teismas jai skyrė 600 litų baudą ir konfiskavo visus turėtus medikamentus. Prekiaujančią vaistais moterį išdavė prie raudono „VW Passat“ nusidriekusi žmonių eilutė.

Atsistoję į jos galą kriminalistai netruko išsiaiškinti, kad pirkėjų eilutė išsirikiavo prie „mobilios vaistinės“. Pakuotes su įvairiais papildais ir analgetikais bei antibiotikais V. M. traukė iš automobilio salono ir bagažinės. Tada pareigūnai jau be eilės priėjo prie moters ir pasiteiravo, ar ji turinti licenciją prekiauti vaistiniais preparatais. „Vaistininkė“ jos neturėjo. Iš automobilio kriminalistai paėmė per 17 tūkstančių įvairių tablečių, apie 5 litrus vaistinių skysčių, 440 ampulių, 120 žvakučių ir kitokių medikamentų.

REKLAMA

Tarp jų – ir 460 tablečių, kurių sudėtyje yra narkotinių medžiagų. Todėl moteris buvo ne tik nubausta administracine tvarka už neteisėtą farmacinę veiklą, bet jai dar ir pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti.

Baudžiama ne pirmą kartą

Prieš porą metų V. M. „mobilioje vaistinėje“, stovėjusioje turgavietėje, Ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnai buvo radę 435 pakuotes įvairių rusiškų vaistų ir maisto papildų. Tada ji pripažino, kad, parduodama iš Rusijos parsivežtus vaistus, norėjo gauti papildomų pinigų ir padėti sūnui mokėti paskolą. Deja, vietoje planuoto pelno – tik nuostoliai. Už neteisėtą veiklą ji sumokėjo 500 litų baudą, o vaistai buvo konfiskuoti.

Pagal Šiaulių AVPK informaciją parengė Mindaugas JANULIONIS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų