REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Antrą dieną įsibėgėjus Niujorko automobilių parodai žurnalistų komisija paskelbė paties svarbiausio tarptautinio konkurso „Pasaulio metų automobilis“ nugalėtoją. Juos šiais metais tapo septintos kartos „Volkswagen Golf“. Šį apdovanojimą vokiečių kompanija pelno antrus metus iš eilės. Praėjusiais metais pagrindinis prizas buvo skirtas mažajam „Up!“.

REKLAMA
REKLAMA

„Pasaulio metų automobilio“ konkurso nugalėtoją renka didžiulė 23 skirtingoms pasaulio šalims atstovaujančių 66 žurnalistų komisija. Dėl pagrindinio prizo šiais metais kaip pat varžėsi „Audi A3“, „Land Rover Range Rover“, „Mazda6“, „Mazda CX-5“, A klasės „Merdeces-Benz“, „Peugeot 208“, „Porsche Boxter/Cayman“, „Scion FR-S/Subaru BRZ/Toyota GT86“ ir „Volvo V40“.

REKLAMA

Taip pat šį rytą buvo paskelbtas ir „Metų sportinis automobilis“. Šioje kategorijoje komisija geriausiais išrinko vieną vietą konkurse užėmusius „Porsche Boxter“ ir „Cayman“. Šie modeliai nurungė tokius sportinius automobilius kaip „Aston Martin Vanquish“, „Audi RS5“, „BMW M6“, „BMW 135i“, „Ferrari F12 Berlinetta“, „Mercedes-Benz SLS AMG Roadster“, „Renault Clio Sport“ ir „Toyobaru“ trynukus.

Kalbant apie gamtai draugiškus automobilius, „Ekologiško metų automobilio“ apdovanojimas atiteko „Tesla Model S“. Sportiškas elektrinis sedanas įveikė tokius konkurentus kaip „Renault Zoe“, „Smart ForTwo Electric Drive“, „Volkswagen Jetta Hybrid“ ir „Volvo V60 Plug-In Hyrid Diesel“.

Galiausiai kasmetinė prizą už geriausią dizainą pelnė įspūdingų formų „Jaguar F-Type“. Jis modelis komisijos nariams pasirodė esąs patrauklesnis nei tokios grožybės kaip „Aston Martin Vanquish“, „Renault Clio“, „Land Rover Range Rover“, „Mazda6“ ir „Volkswagen Golf“.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų