REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kovo 28 d. Lietuvos kariuomenės Juozo Vitkaus inžinerijos bataliono išminuotojai sunaikino iš Senosios Varėnos Andriaus Ryliškio mokyklos sienos išimtą sprogmenį. Kariuomenės sprogmenų neutralizavimo grupės kariai identifikavo, kad 5 metrų aukštyje įmūrytas sprogmuo – Pirmojo pasaulinio karo 6 colių artilerijos sviedinys rašoma pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

Apie aptiktą daiktą, panašų į sprogmenį pranešė žurnalistas, fotografavęs senus pastatus ir pastebėjęs vieno jų sienoje išsikišusio sviedinio kontūrus. Apie radinį buvo pranešta Policijos departamentui prie Vidaus reikalų ministerijos ir mokyklos prieigose buvo įvestas planas „Skydas“.

REKLAMA

Įvykio vietoje Inžinerijos bataliono kariai sviedinį išėmė iš sienos ir transportavo į Didžiosios kunigaikštienės Birutės motorizuotojo pėstininkų bataliono poligoną, kur saugiai jį sunaikino.

Kariuomenės išminuotojai ragina gyventojus radus sprogmenį elgtis atsakingai – jo nejudinti, neliesti ir jokiu būdu neardyti.

Radę į sprogmenį panašų daiktą, gyventojai prašomi vietą pažymėti, įspėti aplinkinius ir paskambinti bendruoju pagalbos telefonu 112 bei pranešti tikslią sprogmens radimo vietą. Operatyviai atvykę kariai išminuotojai sprogmenį saugiai išsiveš arba sunaikins vietoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų