REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus „Sakalų“ klube – permainų vėjai. Iki LKL reguliariojo sezono pabaigos likus dvejoms rungtynėms iš komandos trenerio posto atleistas Romualdas Petronis, jį pakeis Virginijus Sirvydis. „Romualdas meluoja, sako neteisybę. Kai žmogus meluoja, negali dirbti klube“, – apie tokio sprendimo motyvus portalui balsas.lt kalbėjo sostinės klubo prezidentas Vytautas Kiaušas.

REKLAMA
REKLAMA

Šį sezoną R. Petronio vadovaujami „Sakalai“ BEKO-LKL čempionate iškovojo keturias pergales ir patyrė 14 pralaimėjimų. Kaip V. Kiaušas teigė interneto svetainei balsas.lt, atleistas treneris viešoje erdvėje skleidė netiesą – neva klubas nuo sezono pradžios nėra sumokėjęs nė cento.

REKLAMA

– Ar tai nėra tiesa? – paklausėme V. Kiaušą.

– Romualdas aiškino, kad nuo sezono pradžios „Sakalų“ komandoje niekas negavo nė cento. Jis pats gavo prieš pradėdamas dirbti. Pirmą dieną. Kelis šimtus, kelis tūkstančius, nesvarbu. Apie ką kalbėti. Kaip galima sakyti, kad nė cento. Jis tai žino. Yra skolų, žinoma.

– Praėjusią savaitę dėl 450 litų skolos (visas metinis LKF narystės mokestis – 1050 litų – red. past.) Lietuvos krepšinio federacija (LKF) „Sakalų“ klubą pašalino iš LKF narių. Nesuteikiate tam didelės reikšmės?

REKLAMA
REKLAMA

– Principo reikalas. Kad žmonės pradėtų skaityti LKF ir LKL įstatus. Jų svajonė – pašalinti „Sakalus“. Aš daug priešų turiu ir esu nemėgstamas. Jie įsivaizduoja, kad pašalintas iš federacijos narių klubas negalės dalyvauti LKL čempionate. Įstatuose to nėra. Nebūtina būti LKF nariu, kad galėtum žaisti LKL. Jie žaidžia tokius žaidimus. Visi klubai turi būti kažkokie nariai arba kaip prie sovietų – jei nesi komunistas, nebūsi įmonės vadovu. Ir čia tą patį taiko. Specialiai nesumokėjau 450 litų. 600 sumokėjau ir galvojau, ką jie darys. Žinau, kad Kiaušas – „šašas“. Kai balsavimas buvo už tą procentalią LKL sistemą, vienintelis minėjau, kad gali taip nutikti, kad „Lietuvos rytas“ ir „Žalgiris“ susitiks pusfinalyje. Taip viskas ir klostosi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Ruošiatės dėl sprendimo pašalinti „Sakalus“ iš LKF narių teikti apeliaciją?

– Taip. Pagal apeliaciją viskas sustabdoma. Skaitau įstatus ir noriu, kad viskas būtų teisinga. Kam į teismus eiti. Reikia perskaityti. Aš viską duodu krepšiniui – Anykščių kompleksą pastačiau, čia salė nupirkta. Visi kiti ima iš krepšinio, o aš – nieko. 15–16 metų tik duodu.

– Daug gandų ir spėlionių. Kokia yra reali finansinė „Sakalų“ padėtis?

– Atlyginimai vėluoja, bet ne visiems vienodai. Skolos palyginti su „Žalgirio“ nėra didelės. Mūsų atlyginimai metiniai – pusė milijono. Tokios ir skolos. Kuriems reikia, padedame, savo sūnų Aivarą skriaudžiu, nesumokėjau jam milijono atlyginimo (juokiasi). Toks gyvenimas.

REKLAMA

– Kaip ruošiatės išbristi iš bėdų?

– Turime daug planų. Esame pasirašę sutartis su rėmėjais, bet jie neperveda nė lito. Paimkime NBA – jei miestas nepastato sporto salės ir neišlaiko jos, NBA į tą miestą nevažiuoja. Klaipėdos savivaldybė prižadėjo 1,5 mln. „Neptūnui“, iki Naujų metų sumokėjo 80 tūkst., o toliau niekas apie tai nekalba. Pas mus baisu. Žinote ir „Žalgirio“ situaciją. O mums savivaldybė neduoda nė cento.

– Trenerio poste šį sezoną baigs V. Sirvydis?

– Taip. Romualdas kaip specialistas neblogas, bet kai krepšinyje bendrauja su žmonėmis, jo priešas – liežuvis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų