REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Olimpinėms žaidynėms besiruošiantis Rio de Žaneiras patyrė dar vieną smūgį – pasklidus kalboms apie abejotiną stadiono saugumą, miesto meras įsakė jį uždaryti neribotam laikui, praneša theguardian.co.uk.

REKLAMA
REKLAMA

Joao Havelange stadione 2016 metais turėtų vykti dalis žaidynių. Tačiau pastatą tyrę specialistai nustatė, kad stadiono stogas, esant tam tikroms vėjo ir temperatūros sąlygoms, gali neatlaikyti ir sukelti pavojų žaidynes stebintiems žiūrovams.

REKLAMA

„Nusprendžiau nedelsiant uždaryti stadioną. Nesvarbu, kiek laiko reikės išeičiai surasti. Jis bus uždarytas tiek, kiek reikės“, – sakė meras Eduardo Paesas.

Kadangi Rio de Žaneiras nuolat susiduria su finansiniais sunkumais, dalis stadiono buvo pastatyta už kur kas mažesnę sumą nei planuota. Be to, 2012 m. pasaulio žiniasklaidą apskriejo skandalas dėl pagrindinių stadiono rangovų. Paaiškėjo, kad vienas iš įmonės vadovų organizavo ir nelegalų lošimo kartelį.

Tačiau Tarptautinis olimpinis komitetas (TOK) įsitikinęs, kad žaidynės įvyks be trikdžių.

„Iki žaidynių dar liko daugiau nei 3,5 metų. Esame įsitikinę, kad visos problemos per tą laiką išsispręs“, – sakė TOK atstovas Markas Adamsas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų