REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

rakų rajono taryba ketvirtadienį ketina svarstyti, ar savivaldybėje įvesti vadinamąjį pagalvės mokestį. Trakų rajono savivaldybės administracija siekia pagalvės mokestį už naudojimąsi kurortinės teritorijos viešąja infrastruktūra rinkti jau nuo šių metų gegužės 1-osios. Siūlomas rinkliavos mokestis - 2 litai už vienai nakčiai apgyvendintą asmenį, rašo "Lietuvos žinios".

REKLAMA
REKLAMA

Trakų rajono merijoje antradienį su meru Vytautu Zaliecku susitikę vietos verslininkai savivaldybės užmojus kritikavo. Pasak jų, dėl šio mokesčio būtų diskriminuojami kai kurie poilsio paslaugas teikiantys kolegos. Trakų turizmo informacijos centro direktorės Laimos Balčytienės teigimu, Trakų teritorijoje 95 proc. turistų atvyksta trumpam ir nesinaudoja nakvynės paslaugomis, todėl, pasak jos, "įvedus naują mokestį, geriausiu atveju pavyktų surinkti apie 110 tūkst. litų". Pirmoji Lietuvoje prieš 2 metus pagalvės mokestį įvedė Druskininkų savivaldybė, čia kasmet iš jo surenkama apie 1,5 mln. litų, kurie panaudojami rinkodarai ir miestui gražinti. Nuo praėjusių metų birželio Palangoje pagalvės mokesčio surinkta apie 600 tūkst. litų, tačiau jis perpus mažesnis negu Druskininkuose - tik 1 litas už naktį. Toks mokestis taip pat įvestas Birštone.

Lietuvos savivaldybių asociacija kreipėsi į Vyriausybę, kad pagalvės mokestį galėtų rinkti visos savivaldybės. Šis siūlymas dabar derinamas su ministerijomis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų