REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Marija Gabrienė, LRT televizijos laida „Panorama“, LRT.lt

Teatro dienos proga „Padėkos kaukėmis“ įvertinti ir Klaipėdoje kuriančių teatralų pasiekimai bei reikšmingiausi metų darbai.

REKLAMA
REKLAMA

Atrinkti geriausius iš geriausių, pasak „Padėkos kaukės“ komisijos atstovų, nebuvo lengva, tačiau stengtasi neužmiršti ir kuriančių visą gyvenimą, ir jaunų žmonių. Įvertinusi geriausius praėjusių metų Klaipėdos profesionalius spektaklius, komisija paskelbė 22 pretendentus į aštuonias kategorijas, tačiau premiją įsteigusios savivaldybės atstovų teigimu, dėl pinigų stygiaus buvo įteiktos tik dvi „Padėkos kaukės“, o kitiems – padėkos raštai.

REKLAMA

Pirmoji „Padėkos kaukė“ atiteko režisieriui Jonui Vaitkui už spektaklį „Mums viskas gerai“. Antroji – beveik 50 metų scenoje kuriančiai Klaipėdos dramos teatro aktorei Nijolei Sabulytei.

„Raštų turiu daug. Ir garbės, ir padėkos, ir „Jūros šventės“, ir iš bibliotekų. Bet tai – tik popierius. „Padėkos kaukė“ – visai kas kita. Šis apdovanojimas tikrai labai garbus. Esu labai dėkinga“, – sakė Klaipėdos dramos teatro aktorė N. Sabulytė.

„Padėkos kaukėmis“ – miniatiūriniais juvelyriniais darbais, sukurtais iš sidabro ir papuoštais auksu bei brangakmeniais, Klaipėdoje kuriantys teatralai apdovanojami nuo 2005 m.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų