REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Buvęs Šiaulių miesto meras, dabartinis miesto Tarybos narys Genadijus Mikšys atlieka aukštąjį karjeros pilotažą. Dar palyginti visai neseniai užėmęs Savivaldybės bendrovės direktoriaus pavaduotojo postą, dabar perėjo dirbti į Aplinkos ministerijos šiais metais įsteigtą agentūrą. Taip pat pakeitė ir partiją – subyrėjus Liberalų ir centro frakcijai eksmeras perėjo į Tvarkos ir teisingumo frakciją. Nebūtų nieko keisto, jeigu ne vienas faktas – Aplinkos ministerijai vadovauja Tvarkos ir teisingumo partijos narys Valentinas Mazuronis.

REKLAMA
REKLAMA

Darbas su perspektyva?

Eksmeras G. Mikšys į Savivaldybės bendrovę „Šiaulių gatvių apšvietimas“ atėjo dirbti dar praėjusių metų rudenį. Tiesiai į direktoriaus pavaduotojo kėdę. Iš karto po tokio įsidarbinimo viešai buvo kalbama, kad toks įsidarbinimas yra su perspektyva, nes dabartinis bendrovės ilgametis direktorius Edmundas Laugalis jau beveik yra sulaukęs pensinio amžiaus, tad išlydėjus vadovą į užtarnautą poilsį, eksmeras būtų galėjęs užimti jo vietą.

REKLAMA

Kyla klausimas, kodėl politikas pats nepagalvojo, kad tapęs Savivaldybės bendrovės direktoriumi nebegalės likti miesto Taryboje, nes, pagal įstatymus, savivaldybių tarybų nariai negali eiti savivaldybių įmonių ar bendrovių vadovų pareigų. Tačiau šis klausimas kilo Šiaulių visuomenininkams, kurie vasario viduryje G. Mikšį apskundė Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK), juo labiau kad eksmeras jau kartą buvo supainiojęs viešuosius ir privačiuosius interesus.

REKLAMA
REKLAMA

Pateikė skundą

VRK pirmininkui adresuotame rašte, kurį pasirašė Šiaulių apskrities bendruomenių konfederacijos pirmininkė Nijolė Malakauskienė ir Lietuvos nacionalinės vartotojų federacijos Šiaulių regiono koordinatorius dr. Eduardas Svirskis, rašoma, kad Vyriausioji tarnybos etikos komisija jau buvo pateikusi išvadas, jog sprendžiant Šiaulių miesto kapinių vietos parinkimą G. Mikšys supainiojo viešuosius ir privačiuosius interesus.

Taip pat rašte pažymima, kad praėjusių metų spalio 22 d. G. Mikšys įsidarbino Šiaulių miesto savivaldybei priklausančioje UAB „Šiaulių gatvių apšvietimas“ specialiai jam įsteigtose direktoriaus pavaduotojo pareigose, bet faktiškai eina direktoriaus pareigas. Tai pažeidžia Lietuvos savivaldybių rinkimų įstatymą. Rašte prašoma anuliuoti G. Mikšio miesto Tarybos nario mandatą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pažeidimų nenustatė

VRK pirmininkas Zenonas Vaigauskas „Šiaulių naujienoms“ patikslino, kad savivaldybių tarybų nariai negali eiti savivaldybių įmonių ar bendrovių vadovų pareigų. Tačiau atkreipė dėmesį, kad pavaduotojais ar kitais darbuotojais gali dirbti, nors ir yra tam tikrų niuansų.

„Skaitykite įstatymą, jis numato atvejus, kada galima ir kada negalima. Nors pavaduotoju, jeigu nėra direktoriaus, negalėtų. Dėl G. Mikšio buvo gautas skundas, komisija išnagrinėjo ir vienbalsiai nusprendė, kad pagrindo anuliuoti mandatą nėra“, - teigė Z. Vaigauskas ir nusistebėjo, kodėl kažkas Šiauliuose iš viso pateikė tokį skundą.

REKLAMA

Rūpinsis renovacijos projektais

Redakcijos žiniomis, G. Mikšys, nelaukdamas VRK išvadų, perėjo dirbti specialistu į VšĮ „Būsto energijos taupymo agentūra“. Įdomus faktas, kad šią agentūrą šių metų vasario pirmomis dienomis įsteigė V. Mazuronio vadovaujama Aplinkos ministerija. Kaip rašoma ministerijos pranešime spaudai, ši agentūra administruos daugiabučių namų atnaujinimo energetinio naudingumo didinimo programas bei šiam tikslui skirtos valstybės paramos teikimą.

Kitais žodžiais tariant, agentūra rūpinsis daugiabučių namų atnaujinimo (renovacijos) projektais. Galbūt nebūtų nieko keisto, jeigu ne faktas, kad G. Mikšys, subyrėjus Liberalų ir centro frakcijai, perėjo į Tvarkos ir teisingumo frakciją. Frakciją, kuriai priklauso ir buvusi Šiaulių vicemerė, Šiaulių miesto Tarybos narė, Aplinkos viceministrė Daiva Matonienė, taip stipriai besirūpinanti Lietuvos daugiabučių renovacijos procesu, kad net vargiai gali suderinti darbą Šiauliuose ir sostinėje (politikė šį mėnesį du kartus iš eilės praleido Tarybos komiteto, kuriame dirba, posėdžius).

REKLAMA

Išvadino skundikais

Pats G. Mikšys ne iš karto sutiko „Šiaulių naujienoms“ pakomentuoti, kaip vertina VRK pateiktą skundą. Visą dieną bandant susisiekti su politiku telefonu, eksmeras atsiliepė tik dienos pabaigoje, bet ir tada buvo ne itin kalbus. „Ką aš galiu vertinti? Buvo kaip buvo. Šiais laikais yra krūvos skundikų, kurie nori ką nors blogo padaryti. Komentaro reikėtų prašyti ne manęs, o tų skundikų, kurie parašė skundą. Mačiau, kas pasirašė, jų ir klauskite“, - juokėsi G. Mikšys.

Mindaugas LAURINAITIS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų