REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Bendrovė „Apple“ ruošia rinkai savo pirmąjį išmanųjį televizorių sąlyginiu pavadinimu „iTv“, kurio ekrano raiška bus 4 kartus didesnė už „Full HD“ vaizdo televizorių, remdamasis informuotais šaltiniais elektronikos komponentų pramonėje skelbia Taivano leidinys „DigiTimes“.

REKLAMA
REKLAMA

Šaltinių teigimu „iTv“ televizoriai naudos „Ultra HD“ (dar vadinama 4K) 3840 x 2160 vaizdo taškų raiškos matricą. Ši raiška yra beveik 4 kartus didesnė už šiuo metu paplitusių televizorių su „Full HD“ (1920 x 1080) ekranais. Taip pat skelbiama, kad „iTv“ televizoriai naudos valdymo judesiais ir balsu technologijas.

REKLAMA

Pranešama, kad „Ultra HD“ ekranus „iTv“ televizoriams turėtų gaminti bendrovė „LG Display“: esą „Apple“ tikisi, kad antrąjį šių metų pusmetį jai pavyks užtikrinti būtinas gamybos apimtis. Jei „LG Display“ iš tikrųjų tai pavyks, tuomet „iTv“ televizoriai būtų pristatyti šių metų pabaigoje arba kitų metų pradžioje, sakoma pranešime.

„Ultra HD“ raiškos televizorius jau pristatė „Samsung“, „LG Electronics“ ir kiti didžiausi televizorių gamintojai. Didžiausia jų problema, neskaitant aukštos kainos, yra 4K raiškos turinio trūkumas. Pasaulyje veikia vos keli skaitmeninės TV kanalai, transliuojantys „Ultra HD“ raiškos vaizdą. Todėl rinkai pateiktuose 4K televizorių modeliuose naudojama vaizdo raiškos keitimo sistema.

REKLAMA
REKLAMA

Rinkos tyrimų bendrovės „NPD DisplaySearch“ analitikų teigimu, 2014 m. pasaulinei rinkai bus pateikta daugiau nei 2 mln. „Ultra HD“ raiškos televizorių, 2015 m. jų skaičius viršys 4,5 mln., o 2015 m. - 7 mln.

Gandai, kad „Apple“ planuoja pradėti firminių televizorių gamybą, sklandė jau ne vienerius metus. Tokius ketinimus buvo patvirtinęs ir ankstesnysis bendrovės vadovas S. Jobsas, o neseniai apie „Apple“ norą sukelti revoliuciją išmaniųjų televizorių rinkoje užsiminė ir dabartinis vykdomasis direktorius Timas Cooke'as.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų