REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Mokslininkai tvirtina, kad kūdikių smegenys reaguoja į emocinį balso toną. Ši smegenų savybė gali lemti vaikų problemas, susijusias su stresu.

REKLAMA
REKLAMA

Oregono universiteto (JAV) tyrėjai tvirtina, kad kūdikiai reaguoja į piktą balso toną net tada, kai jie miega, rašo PsychCentral.

REKLAMA

Kūdikių smegenys yra labai jautrios, todėl patiriamas stresas gali turėti stiprų negatyvų poveikį vaiko vystymuisi.

„Mus domina, ar toks stresas, kaip konfliktai tarp tėvų, gali lemti, kaip funkcionuoja vaiko smegenys“, – sako viena iš tyrimo organizatorių Alice Graham.

Ji kartu su kolegomis tyrė 12 kūdikių, kurių amžius buvo nuo 6 iki 12 mėnesių. Kūdikiams miegant šalia jų buvo kalbami beprasmiai sakiniai skirtingu balso tonu: piktai, šiek tiek piktai, linksmai ir natūraliai. Tuo metu buvo stebima vaikų smegenų veikla.

REKLAMA
REKLAMA

„Net kūdikiams miegant, jų smegenų aktyvumas kito priklausomai nuo kalbančio žmogaus emocinio balso tono“, – aiškina A. Graham.

Mokslininkai nustatė, kad vaikų, gyvenančių konfliktiškose šeimose, smegenų sritys, atsakingos už stresą ir emocijų reguliavimą, smarkiau reagavo į piktą balso toną.

Šie tyrimai patvirtina, kad kūdikiai reaguoja į tėvų konfliktus ir kad tai gali lemti vaikų smegenų gebėjimą apdoroti stresą ir kitas emocijas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų