REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jau ir Kaunas turi suburtą Šeimos tarybą, ir kaip dažniausiai būna šeimose, vyraujančią padėtį joje užima moterys: jų yra 12 iš Šeimos tarybą sudarančių 18 narių. Šios tarybos pagrindinis tikslas - stiprinti bendradarbiavimą tarp savivaldybės institucijų ar įstaigų ir nevyriausybinių organizacijų, dirbančių su šeimomis.

REKLAMA
REKLAMA

Savivaldybės tarybos sprendimu, įsteigta patariamojo pobūdžio institucija Kauno politikams bei atsakingoms institucijoms teiks pasiūlymus, kaip mieste gerinti aplinką šeimoms. Taryba analizuos, stebės ir vertins savivaldybės teisės aktų, turinčių įtakos šeimų padėčiai Kaune, rengimą ir įgyvendinimą, teiks pasiūlymus dėl savivaldos prioritetų, susijusių su šeimai palankios aplinkos savivaldybės teritorijoje kūrimu ir šeimoms aktualių klausimų sprendimo.

REKLAMA

Šeimos tarybą sudarys 7 Kauno miesto savivaldybės ir jos įstaigų bei 12 nevyriausybinių organizacijų atstovų. Taryboje darbuosis Mažvydas Alekna - Katalikų tėvų asociacijos pirmininkas, Živilė Baronienė - viešosios įstaigos „Šeimos santykių institutas" socialinė darbuotoja, Dovilė Bubnienė - Kauno apskrities vyrų krizių centro direktorė, psichologė, Ramunė Jurkuvienė - Nacionalinės šeimų ir tėvų asociacijos tarybos narė, Ilona Veronika Klimantavičienė - Kauno kartų namų direktorė, Jurgita Kupčinskienė - Kauno miesto socialinių paslaugų centro direktoriaus pavaduotoja, Jūratė Kristina Lenkuvienė - Kauno arkivyskupijos Šeimos centro direktorė, Jolanta Lipkevičienė - asociacijos „Šviesos kampelis" direktorė, Rimantas Mikaitis - Kauno miesto savivaldybės tarybos narys bei kiti kauniečiai.

„Pabrėžtina, kad šeimos tarybos kituose šalies miestuose jau sėkmingai veikia. Tad labai džiugu, jog pagaliau savo darbą ši patariamoji institucija pradės ir Kaune", - teigė viena iš minėtos organizacijos narių - Kauno miesto tarybos Socialinių, sveikatos ir šeimos reikalų komiteto pirmininkė Loreta Kudarienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų