REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šv. Velykos – metas, kai kiekvienas žmogus gali surasti dvasinę ramybę ir sukaupti jėgų laukiantiems darbams bei naujiems tikslams. Tuo įsitikinęs Dievo Gailestingumo koplyčios kunigas Valerijus Rudzinskas, kuris pridūrė, kad Velykų tradicijos iš lietuvių gyvenimo tikrai neišnyks.

REKLAMA
REKLAMA

„Lietuviai Velykų tradicijų tikrai nepamiršta. Matydamas minias žmonių, kurios atvažiuoja į Dievo Gailestingumo koplyčią tiek per Velykas, tiek įprastais savaitgaliais, galiu drąsiai patvirtinti, kad tos tradicijos yra giliai žmonių širdyse“, - sakė V. Rudzinskas.

REKLAMA

Anot jo, žmonėms reikia tradicijų, jie atvažiuoja į bažnyčią išgirsti tikėjimo tiesų, kurias su džiaugsmu priima:

„Žmogus širdyje tikėjimo tiesas priima. Jis parsiveža tą tikėjimo kibirkštėlę, kurią bando įdiegti namuose. Kažkada bažnyčioje buvo padėję kadagių šakelių, kad žmonės galėtų pasiimti ir parsivežti namo.

Viena jauna pora taip ir padarė. Po to jie pasakojo, kad nežinojo, kam tos kadagių šakelės reikalingos, bet pasiėmė ir parsivežė namo. O namuose, kai kažkoks barnis kildavo, pasižiūrėdavo į tas šakeles ir nurimdavo. Jiems kadagių šakelės buvo priminimas, kad Dievas saugo juos ir jų santykius.“

REKLAMA
REKLAMA

V. Rudzinskas teigė nesmerkiantis tų, kurie tiesiog nusprendžia ignoruoti Velykas: „Apmaudu, kad jie nepajaučia Velykų dvasios, prasmės. Mes stengiamės, kad kiekvienas į koplyčią atvykęs žmogus asmeniškai pajustų jam parodytą dėmesį. Tada žmogus kitaip viską supranta, tampa atviresniu sau ir kitiems.

Suprantama, kad galiu kalbėti tik apie tuos žmones, kurie čia atvyksta, o ne apie visą Lietuvą. Daug jaunų žmonių tiesiai šviesiai pareiškia, kad Dievo nėra ir jie juo netiki. Bet jiems iš pradžių niekas nepasakė, kad Dievas juos myli. Tiesiog ne taip buvo perteiktas tikėjimas.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

V. Rudzinskas prisiminė, kad ruošiantis pirmajai komunijai jam Dievo įvaizdis taip pat buvo perteiktas gana bauginančiai.

„Atrodė, kad Dievas tarsi nenori, jog žmogus prie jo priartėtų. Šią problemą išsprendė popiežius Jonas Paulius II, kuris įvedė bažnyčios gyvenime Dievo gailestingumo kultą. Tas radikaliai pakeitė požiūrį į Dievą.

Net trečiojo pasaulio tautos pajuto didžiulį pakilimą. Tiek krikščionių, tiek protestantų, tiek katalikų, tiek stačiatikių bažnyčiose – tas pasijuto. Dievo gailestingumo žinia parodė kitokį Jo veidą žmogui. Dievo, kuris myli, kuris atleidžia ir yra pasiruošęs padėti žmogui“, - pabrėžė V. Rudzinskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų