REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nugriauto Panemunės tilto, Kaune jungiančio Šančius su Panemune bei gretimais rajonais, rekonstrukcijos vietoje šiuo metu darbininkai baigia tvirtinti dar neseniai senąjį tiltą laikiusias atramas. Šį pavasarį tilto rekonstrukcijos rangovas - įmonė „Kauno tiltai" - užbaigs pagrindinius pirmojo etapo darbus, finansuojamus iš Kelių priežiūros ir plėtros finansavimo programos. Tam skirta 4,7 mln. litų.

REKLAMA
REKLAMA

Pabaigus tilto sijų griovimo ir atramų sutvirtinimo darbus, įmonės „Kauno tiltai" darbininkai rengiasi prietilčio statyboms. Bus tvarkomos prieigos prie tilto abipus Nemuno - A. Juozapavičius prospekto ir Tilto gatvės pusėse. Vėliau ant atnaujintų atramų reikės sumontuoti naują iš plieno ir betono pagamintą perdangą.

REKLAMA

Pasak Kauno miesto savivaldybės mero pavaduotojo Vasilijaus Popovo, kol kas rangovas darbus atlieka pagal sutartyje numatytą grafiką. Tačiau savivaldybė jau ne vieną mėnesį stengiasi užtikrinti tolesnių darbų finansavimą, kad statybininkams netektų dirbti savo sąskaita ir paskui ilgiau laukti apmokėjimo už tai, ką atliko.

Kauno savivaldybė prieš kelerius metusų buvo sutarusi su Vyriausybe, kad iš Kelių priežiūros ir plėtros finansavimo programos gaus 70 mln. litų, o likusius reikalingus rekonstrukcijai pinigus - 30 mln. litų - skirs iš miesto biudžeto. Vicemero V. Popovo teigimu, Panemunės tilto rekonstrukcijos darbų tęstinumui bus dedamos visos pastangos. Nes tai - labai svarbus ne tik Kauno miestui objektas. Tačiau klausimas dėl darbų finansavimo pastaruoju metu tapo sudėtingesnis, kai Susisiekimo ministerija išreiškė abejonių, ar verta skirti lėšų šiam svarbiam objektui.

Kauno miesto savivaldybės teigimu, miesto vadovai į Vyriausybę kreipsis su kitų Kauno regiono savivaldybių vadovais. Kauniečius dėl būtinybės pasirūpinti, kad kuo greičiau būtų pastatytas minėtas tiltas, palaiko Prienų rajono, Birštono valdžios atstovai. Strateginiuose Kauno regiono plėtros planuose dar numatyta nutiesti naują kelią, kuris artimesnėje ateityje jungtų Panemunės mikrorajoną su Marijampolės plentu, o vėliau - su Kauno-Vilniaus greitkeliu ties Žiežmariais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų