REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien Vilniuje pristatyti Europos Sąjungos lėšomis nupirkti 18-ka naujų ekologiškų autobusų. Ekologiško viešojo transporto plėtra šiemet numatyta ne tik Vilniuje, bet ir kituose šalies didžiuosiuose miestuose.

REKLAMA
REKLAMA

„Europos Sąjungos parama labai pakeis sostinės viešojo transporto kokybę ir leis atnaujinti daugiau kaip dešimtadalį kasdien sostinės gatvėmis važiuojančių autobusų. Be abejo, permainų sulauks ne tik Vilniaus, bet ir kitų didžiųjų Lietuvos miestų – Kauno, Šiaulių, Panevėžio, Klaipėdos – gyventojai. Šių miestų viešojo transporto parkus papildys per 50 naujų transporto priemonių“, – sakė susisiekimo ministras R. Sinkevičius. Viešojo transporto priemonėms Vilniuje atnaujinti iš viso skiriama 23,45 mln. litų ES sanglaudos fondo parama. Už šias lėšas įsigyjami nauji autobusai yra modernūs, draugiški aplinkai, varomi suspaustomis gamtinėmis dujomis.

Įsigijus ekologiškus autobusus, bus atsisakyta senų taršių autobusų, todėl sumažės transporto priemonių keliamas triukšmas, į orą bus išmetama mažiau teršalų, pigiau kainuos autobusų remontas ir priežiūra, pagerės autobusų vairuotojų darbo sąlygos.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų