REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Lietuvos bušido prezidentas: visiškai atsiribojame nuo R. Morkevičiaus

Buvusi bušido žvaigždė spyrė merginai į veidą ir pasipriešino pareigūnams

Sužinojęs, kad buvęs garsus bušido kovotojas 30 metų Remigijus Morkevičius įtariamas praėjusį penktadienį Kaune spyręs merginai į veidą ir priešinęsis policijos pareigūnams, Lietuvos bušido federacijos prezidentas Donatas Simanaitis buvo kategoriškas. „Tokie dalykai nepateisinami. Absurdas“, – Balsas.lt sakė jis.

REKLAMA
REKLAMA

Vienas tituluočiausių ir garsiausių praėjusio dešimtmečio Lietuvos mišrių kovos menų atstovų R. Morkevičius su teisėsauga susidūrė praėjusį penktadienį Kauno senamiestyje, kai vakarop prisikabino prie kelių moterų ir vienai į jų spyrė į veidą. Nukentėjusioji su galvos sužalojimais buvo išvežta į ligoninę, o liudininkai pranešė policijai.

REKLAMA

Triuškinamais smūgiais garsėjusį R. Morkevičių pareigūnams pavyko suvaldyti panaudojus elektros šoką. Iš Garliavos kilęs buvęs sportininkas buvo uždarytas į areštinę.

R. Morkevičiui gresia iki trijų metų kalėjimo

Kaip antradienį Balsas.lt teigė Kauno policijos atstovas Kęstutis Kasciukevičius, buvęs kovos menų meistras iš areštinės paleistas, jam pateikti įtarimai dėl pasipriešinimo pareigūnams bei viešosios tvarkos pažeidimo. 

REKLAMA
REKLAMA

Šiuo metu ekspertai vertina sumuštos merginos sužalojimus. Pirminiais duomenimis, ji atliko abdukciją. Jeigu sužalojimai bus rimti, sportininkui teks už tai atsakyti. R. Morkevičiui už pasipriešinimą pareigūnams gresia laisvės atėmimas iki trijų metų, o už viešosios tvarkos pažeidimą - bauda arba areštas iki trisdešimties parų.

Su Lietuvos bušido federacija – nieko bendra

„Man skambino nukentėjusios sesuo ir prašė paaiškinti, aš jai pasakiau tą patį, ką jums sakau – nuo šio žmogaus Lietuvos bušido federacija atsiribojo prieš keturis metus“, – Balsas.lt komentavo D. Simanaitis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Kaip reagavote, kai išgirdote apie minėtą incidentą?

– Žiūrime neigiamai, žmogus susigadino sau gyvenimą ir gadina gero sportininko vardą. Kaip ir krepšinyje, kaip ir futbole, visokių žmonių yra. Jei jis būtų aktyvus sportininkas, galėtume kažką daugiau apie tai kalbėti, bet dabar jis karjerą baigė prieš penkis metus.

– Prieš pusantrų metų jis bandė grįžti į ringą?

– Bandė, bet niekur negrįžo. Jis jau penki metai, kai baigęs karjerą, o bušido federacija ir aš prieš keturis metus visiškai nustojau su šiuo žmogumi bendrauti.

REKLAMA

– Kas nutiko?

– Dėl savų priežasčių. Mūsų klausimai. Žodžiu, visapusiškai atsiribojame ir nuo šio žmogaus, ir nuo šio incidento.

– Dėl R. Morkevičiaus charakterio?

– Neturiu net ką pakomentuoti. Gėda, kad tokie sportininkai kažkada pas mus buvo. Dabar darome griežtą atranką. Jei matome, kad žmogus nestabilus ir neprognozuojamas, net nepriimame į rinktinę. Buvo tokių dalykų, kad apsirikome. Man keista, kad spaudoje dabar iškeliamas ir bušido – realiai su bušido šis žmogus jau penki metai nieko bendra neturi. Jis nėra mūsų sportininkas. Turime daug garsių sportininkų, kurie pasiekė nemažai pergalių, baigė karjerą ir nėra viešai gerai žinomi. Negali visų sukontroliuoti.

REKLAMA

– Toks Remigijaus elgesys nustebino? Vis tiek teko jį pažinoti?

– Man apskritai, kai ranka keliama prieš moterį ar merginą, nesuvokiama. Kovos menai yra ne tam, kad būtų daromos kažkokios „nesąmonės“. Aišku nustebino.

– Kovos menuose mokoma ne tik gintis, bet ir valdyti save, išmoktą techniką?

– Dabar daug dirbame su psichologine puse, pasitikėjimu savo jėgomis. Yra visa specifika. Per 13 metų, kiek gyvuoja Lietuvos bušido federacija, tai vienintelis toks atvejis ir tai šis sportininkas jau penkis metus su bušido nieko bendra neturi. Stengiamės kuo anksčiau atsiriboti nuo nestabilių žmonių. O kad blogai, tai ir „durnam“ aišku, kad blogai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

TIK FAKTAI

R. Morkevičiui teks atsakyti ne tik už viešosios tvarkos pažeidimą, sveikatos sutrikdymą, bet ir už pasipriešinimą policijos pareigūnams. Kauno Centro policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas. Tai ne pirmas Tailando bokso ir bušido turnyrų nugalėtojo susidūrimas su teisėsauga.

Su Kauno nusikalstamomis grupuotėmis siejamas kovos menų meistras 2009 metais buvo sulaikytas už viešosios tvarkos pažeidimą. Laikinosios sostinės centre jis su grupe neblaivių draugų daužė automobilių ir namų stiklus, o atvykus pareigūnams pasipriešino. Tuomet sportininkui buvo skirta piniginė bauda.  

R. Morkevičius 2011 metais „Hero's Lithuania“ turnyre grįžo į ringą, tačiau čia neliko. Kovos su lenku vaizdo įrašas:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų