REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sensacija be sensacijos: LRT vadovu antrai kadencijai išrinktas A. Siaurusevičius

Visuomeninis transliuotojas turi išlikti alternatyva masiniam skoniui

Antradienio vakarą beveik visą dieną posėdžiavusi Lietuvos radijo ir televizijos (LRT) taryba paskelbė, kad konkurso į LRT generalinio direktoriaus pareigas nugalėtoju tapo dabartinis nacionalinio transliuotojo vadovas žurnalistas Audrius Siaurusevičius.

REKLAMA
REKLAMA

Paskelbusi nugalėtoją LT tarybos pirmininko pavaduotoja Lolita Jablonskienė žurnalistams sakė, kad atskleisti, kaip balsavo komisijos nariai ir kiek balsų gavo nugalėtojas, negalinti.

REKLAMA

A.Siaurusevičius: blogiausi laikai jau praeityje, bet kurti ambicingesnius projektus trūksta pinigų

Sensacija neįvyko - antrą kadenciją nacionaliniam transliuotojui vadovaus tas pats žmogus. Tačiau sensacija visa dėlto yra – taip nutiko pirmą kartą po nepriklausomybės atkūrimo Lietuvoje.

Paskelbus konkurso rezultatus A. Siaurusevičius žurnalistams sakė, kad tęs pradėtus darbus.

,,Visuomeninis transliuotojas turi išlikti alternatyva masiniam skoniui, mes turime gaminti produkciją, kuri turės išliekamąją vertę, ir tuo konkuruoti rinkoje“, - sakė jis.

REKLAMA
REKLAMA

LRT vadovas taip pat sakė, kad dalį pajamų gaudami iš reklamos jie negali ignoruoti rinkos ir konkurencinės aplinkos, tačiau ,,pagrindinis dalykas, kad ta kryptis, kuri buvo penkis metus, tai yra kad kultūra yra prioritetas, bus išlaikyta“.

A.Siaurusevičiaus teigimu, sunkiausi laikai jau praeityje ir ,,reikia ambicingesnio (programų) tinklelio, kad jis geriau atitiktų žmonių lūkesčius, o jie dideli, ir būtent iš mūsų laukia geriau, daugiau, kokybiškiau“.

LRT vadovo teigimu, Lietuvos nacionalinis transliuotojas vis dar mažiausiai finansuojamas Europos Sąjungoje, tačiau jau dirba pelningai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

,,Dvejus metus iš eilės nacionalinis transliuotojas dirba pelningai, 2012 metų neaudituotas pelnas beveik 2 mln. litų. Tačiau tai džiaugsmas pro ašaras, nes tas pelnas visų pirma skiriamas grąžinti krizės metu susikaupusius įsiskolinimus. Tai mums neleidžia kurti ambicingesnės programos, dėl to LRT kultūros kanalas praktiškai be originalių laidų”, - sakė žurnalistams A. Siaurusevičius.

--------------

Antradienį Lietuvos radijo ir televizijos (LRT) taryba posėdyje susitinka su visais kandidatais į LRT generalinio direktoriaus pareigas.

REKLAMA

Po susitikimų, kurių metų pretendentai pristato savo veiklos programą, taryba turės apsispręsti, kuris kandidatas yra tinkamiausias užimti šį postą.

A.Siaurusevičius: svarbiausia – tęstinumas

Pristatęs tarybai savo veiklos programą dabartinis LRT generalinis direktorius Audrius Siaurusevičius žurnalistams sakė: ,,Tęstinumas visų svarbiausia. Mes esame gerame kelyje“.

Tačiau jis neprognozavo, ar LRT taryba patikės jam vadovauti nacionaliniam transliuotojui dar vienai kadencijai.

,,Čia jau tarybos reikalas. Aš savimi tikiu, o tarybos – nežinau. Nuo manęs jau niekas nepriklauso“, - sakė A. Siaurusevičius.

REKLAMA

------------

Tapti LRT generaliniu direktoriumi pretenduoja 7 asmenys. Tai Nepriklausomybės akto signataras Virginijus Pikturna, žurnalistė ir VSD pareigūno V. Pociūno našlė Liudvika Pociūnienė, „ERGO Lietuva“ rinkodaros skyriaus vadovas Irmantas Šerys, buvęs BNS Baltijos naujienų redaktorius Edvinas Butkus, vienas pirmųjų nepriklausomų TV laidų prodiuserių Lietuvoje Saulius Jakutavičius, dėl dalyvavimo konkurse iš LRT tarybos pirmininko pareigų atsistatydinęs Lietuvos žurnalistų sąjungos (LŽS) vadovas Dainius Radzevičius ir dabartinis LRT generalinis direktorius Audrius Siaurusevičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Manoma, kad konkurso nugalėtojas bus paskelbtas antradienio vakarą.

Konkursas užimti LRT generalinio direktoriaus pareigas paskelbtas dėl to, kad balandžio 1 d. baigiasi dabartinio jos vadovo A. Siaurusevičiaus įgaliojimai.

Tačiau pastarasis konkursas neapsėjo be incidentų. Iš LRT tarybos pasitraukęs D. Radzevičius pirmininkavo LRT tarybos posėdžiui, kai buvo tvirtinamos konkurso į LRT generalinio direktoriaus postą, sąlygos. Todėl kilo abejonių, ar LŽS vadovas nesumaišė viešųjų ir privačių interesų. O pastarosiomis dienomis paaiškėjo, kad vienas iš kandidatų – JAV pilietis Virginijus Pikturna pateikė diplomatinį Lietuvos pasą, nors juo disponuoti esą neturėjo teisės, kadangi yra įgijęs kitos šalies pilietybę ir dėl to prarado Lietuvos pilietybę.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų