REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Praėjusį savaitgalį Vilniuje, „Litexpo“ parodų ir kongresų centre vykusioje parodoje „Baldai 2013“ gamintojai demonstravo naujausias dizaino tendencijas, gamybos technologijas, džiaugėsi užmegztais verslo kontaktais, o lankytojai turėjo galimybę išsirinkti naujų baldų tiesiai iš ekspozicijos.

 Praėjusį savaitgalį Vilniuje, „Litexpo“ parodų ir kongresų centre vykusioje parodoje „Baldai 2013“ gamintojai demonstravo naujausias dizaino tendencijas, gamybos technologijas, džiaugėsi užmegztais verslo kontaktais, o lankytojai turėjo galimybę išsirinkti naujų baldų tiesiai iš ekspozicijos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Parodoje „Baldai 2013“ ir kartu vykusiame verslo kontaktų renginyje b2fair dalyvavo apie 200 įmonių iš keleto pasaulio šalių. b2fair įvyko net 314 verslo susitikimų, kuriuose dalyvavo Lietuvos, Danijos, Švedijos, Estijos, Lietuvos, Lenkijos, Norvegijos, Ukrainos, Izraelio įmonės. Užsienio įmonės susitikimus rengė ne tik parodoje, tačiau aplankė ir Lietuvos baldų gamintojus „Baldai Jums“, „Kauno baldai“. Pasak šį renginį organizavusios VšĮ „Versli Lietuva“ projektų vadovės Rasos Narušaitytės, kol kas apie realius šių susitikimų rezultatus sunku kalbėti. „Sutartys paprastai po pirmo susitikimo nėra pasirašinėjamos, tad tik laikas parodys, kurie susitikimai išsirutulios į ilgalaikį bendradarbiavimą“, – teigė R. Narušaitytė.

REKLAMA

Parodą aplankė 21.200 lankytojų iš Lietuvos ir užsienio šalių. Apie 40 proc. lankytojų – specialistai, kurių profesija ir verslas siejasi su baldų pramone.

Parodos lankytojai šįkart džiaugėsi dalyvių gausa, veikiančiu tikru baldų fabrikėliu, dizaino sale bei dizaino galerija. Parodoje sutikti naujakuriai Linas ir Rūta prisipažino per vieną parodos dieną išsirinkę visus baldus jų naujam namui – kai kuriuos išsirinko iš ekspozicijų ir taip sutaupė nemažai laiko bei pinigų, kai kurių lauks, kol gamintojai pagamins. „Tokios parodos galėtų vykti ir dažniau, nes jos neabejotinai yra naudingos“, – sakė šeimos galva Linas.

REKLAMA
REKLAMA

Parodos senbuviai „Siguldos baldai“, gaminantys virtuvės baldus bei slankiąsias sistemas, šįmet parodoje pristatė naujovę – virtuvės baldų sistemą su „Allegro box“, kurių slankusis mechanizmas montuojamas po bėgeliais, todėl bėgeliai gali atlaikyti didesnį svorį ir darinėjant dureles nesigirdi jokio garso. Įmonės vadovė Dalia Markevičienė teigė, jog šiemet ekspozicijoje buvęs virtuvės baldų komplektas su naująja bėgelių sistema buvo parduotas per rekordiškai trumpą laiką – pirmąjį parodos pusvalandį. Pasak jos, pavasarį baldininkai sulaukia labai daug užsakymų, tad dabar užsisakius baldų komplektą, jo gali tekti laukti iki gegužės ar net birželio, o norintys greičiau atnaujinti savo namus, skubėjo į parodą pirkti baldų tiesiai iš ekspozicijos. „Baldų paroda – džiaugsmas ne tik lankytojams, bet ir mums, baldininkams, galintiems susitikti vieniems su kitais, pasidžiaugti, aptarti problemas“, – pasakojo įmonės vadovė. Dalia Markevičienė pabrėžė, jog šiemetinėje parodoje išskirta baldinių audinių ir įrengimų salė – išties naudinga parodos naujovė baldų gamintojams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

UAB „Felder“ parodoje demonstravo penkiolika baldų gamybos įrengimų, kai kurie buvo įjungti ir baldininkai čia pat galėjo pažiūrėti, kaip jie veikia. Bendrovės direktorė Natalija Virganavičienė pasakojo, kad liko patenkinta parodoje užmegztais verslo kontaktais: „Su savo klientais dažniausiai bendraujame internetu ir telefonu, o dabar galėjome susitikti, pademonstruoti savo įrengimus, sužinoti klientų lūkesčius“. Pernai vykusioje baldų parodoje jie buvo vieninteliai įrengimų gamintojai, šiemet baldinius įrengimus, medžiagas ir furnitūrą pristatė 25 parodos dalyviai.

REKLAMA

Baldų gamybos įmonės „Lauksva“ vadovė Loreta Valaitienė apgailestavo, kad parodoje nenoriai dalyvauja didieji baldų gamintojai, garsinantys Lietuvos vardą užsienyje, tačiau nusigręžę nuo Lietuvos pirkėjų: „Gaila, kad didieji neturi jokio „nacionalinio intereso“ pasirodyti tėvynėje ir pademonstruoti, kuo jie taip žavi užsieniečius“, – sakė ji. „Lauksva“, turinti aštuonias parduotuves Lietuvoje, parodoje demonstravo minkštuosius baldus. Pasak įmonės vadovės, parodose dalyvauti būtina, nes taip galima pasitikrinti pirkėjų lūkesčius – jos įmonė pristatė naujausius baldų modelius, išklausė lankytojų atsiliepimus ir tiesiai iš ekspozicijos pardavė kelis baldus.

REKLAMA

„Lino baldai“ sužavėjo lankytojus medžio „nėriniais“ – tūriniais medžio raižiniais, kuriais puošia savo gaminamus baldus. Įmonės projektų vadovė Rasa Andre pasakojo, kad klientas gali užsisakyti papuošti stalą, kėdes, spintas jo pageidaujamais raštais – kad ir atkartojančiais tapetų raštus. Jų gaminiai – ekologiški, mat baldų paviršius ne lakuojamas, bet alavuojamas specialia aukštos kokybės alyva. Antrą kartą parodoje dalyvaujančios įmonės projektų vadovė apgailestavo, kad kai kurie gamintojai pristatė tuos pačius pabodusius baldų modelius – laimei, tokių dalyvių nebuvo daug.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Minimalistinis „Plungės baldų“ stendas, papuoštas fototapetu su Oginskių rūmais, šeštadienį sulaukė daug dėmesio, mat stende vyko fotosesija įmonės reklaminei medžiagai ir interneto puslapiui. Įmonės vadovas Kęstutis Buivydas pasakojo, jog įmonei buvo naudinga dalyvauti parodoje – susilaukė daug dėmesio, užmezgė naudingų ryšių. Parodoje įmonė pristatė visiškai naujus medžio masyvo baldus, pasendintus specialia technologija. Direktorius apgailestavo, kad kai kurios įmonės atvyksta į parodą tik prekiauti, o ne parodyti naujausių savo gaminių ir pabendrauti tarpusavyje. „Būtų smagu, kad parodos metu vyktų kažkokie konkursai, teikiamos nominacijos – būtų interaktyviau, smagiau, įmonės galėtų pasivaržyti“, – svarstė K. Buivydas. Jis ypač džiaugėsi parodos organizacija, lankytojų srautais. Beje, iš parodos teko grįžti tuščiomis – visi baldai buvo parduoti tiesiai iš ekspozicijos.

REKLAMA

Parodos senbuviai „Magrės baldai“ suskaičiavo, kad parodoje dalyvavo jau šešioliktą kartą. Marketingo vadovės Martos Rudienės teigimu, paroda yra būtent ta vieta, kur lankytojai ieško netradicinių sprendimų, naujovių, kurias įmonė ir pristatė parodoje. Didelio lankytojų susidomėjimo susilaukė nabuko ir anilino odomis traukti baldai bei kolekcija „Panda“. Minkštų transformuojamų baldų komplektas, panašus į sovietmečiu populiarią „Jotulę“ bei transformuojami baldai taip pat traukė akį bei ne vieną lankytoją privertė išsitraukti piniginę.

REKLAMA

Negalintys išsirinkti iš Lietuvos gamintojų siūlomų baldų domėjosi „TBI EDDA“ siūloma naujove – baldų apsipirkimo paslauga, naudinga tiems, kas įrenginėja kaimo turizmo sodybas, viešbučius ar nemažus savo namus. Pasak įmonės vadovo Mindaugo Savicko, jų įmonė parduoda apsipirkimo sistemos modelį bei stilistų paslaugas.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų