REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kovo 19 d. apie 18.15 val. Plungės g., Telšiuose, buvo sustabdytas automobilis Audi 80, kuris važiuodamas per geležinkelio pervažą pažeidė kelio ženklo „STOP“ reikalavimus, t. y. pravažiavo geležinkelio pervažą nesustojęs. Kaip vėliau paaiškėjo automobilį vairavo Naujosios Akmenės gyventojas A. Š., gimęs 1977 m. Rašant administracinės teisės pažeidimo protokolą tarnybiniame automobilyje, A. Š. pasiūlė pareigūnams „susitarti“. Išsitraukęs iš piniginės 50 Lt kupiūrą, padėjo ją automobilyje. Asmuo iš karto buvo perspėtas, kad jo veiksmai yra nusikalstami. Tuomet A. Š. atsiėmė pinigus, tačiau policijos pareigūnai pasielgė principingai – radijo ryšiu pranešė Telšių aps. VPK budėtojui apie sulaikyto vairuotojo padarytą pažeidimą, t. y. važiavimo per geležinkelio pervažas taisyklių pažeidimą.

REKLAMA
REKLAMA

Kovo 22 d. apie 7 val. gautas pranešimas, kad kelyje Telšiai – Varniai – Laukuva, ties Pupinių kaimu, yra nuo kelio nuvažiavęs automobilis, kurio vairuotojas galimai neblaivus. Nuvažiavę patikrinti pranešimo, Telšių aps. VPK Kelių policijos skyriaus kelių patrulių būrio patruliai rado šalikelėje stovintį automobilį VW Passat, kuriame sėdėjo vairuotojas M. V., gimęs 1991 m., ir keleivis V. K., gimęs 1993 m. Vairuotojui alkotesteriu nustatytas 2,51 promilių girtumas – sunkus girtumo laipsnis. M. V. buvo surašytas pranešimas dėl nušalinimo nuo transporto priemonės vairavimo ir Administracinės teisės pažeidimo protokolas pagal LR ATPK 126 str. 4 d. (transporto priemonių vairavimas, esant vairuotojams neblaiviems, kai nustatomas vidutinis (nuo 1,51 iki 2,5 promilės) arba sunkus (nuo 2,51 promilės ir daugiau) neblaivumo (girtumo) laipsnis, neblaivumo patikrinimo vengimas, taip pat alkoholio vartojimas po eismo įvykio iki jo aplinkybių nustatymo). Surašant ATP protokolą, vairuotojas, norėdamas išvengti administracinės atsakomybės, tarnybiniame automobilyje padėjo 30 Lt, o už tai, kad jo vairuotas automobilis nebūtų transportuotas į saugojimo aikštelę, siūlė dar 500 Lt, kuriuos žadėjo atiduoti vėliau. Kelių patrulis apie bandymą papirkti informavo Telšių aps. VPK budėtoją.

REKLAMA

Baigus rašyti protokolą ir atvykus vilkikui, kurio pagalba turėjo būti transportuojamas neblaivaus vairuotojo automobilis VW Passat, prie patrulių priėjo iki tol ten sėdėjęs keleivis V. K. Kad jo draugui nebūtų atimta teisė vairuoti, jis pareigūnui pasiūlė 2500 Lt kyšį.

Abu jaunuoliai buvo atvežti į Telšių aps. VPK. V.K. komisariate nustatytas 1,77 promilių girtumas – vidutinis girtumo laipsnis.

Dėl bandymo papirkti policijos pareigūnus pradėti ikiteisminiai tyrimai pagal LR BK 227 str. (Papirkimas) – tas, kas tiesiogiai arba netiesiogiai pasiūlė, pažadėjo ar susitarė duoti arba davė kyšį valstybės tarnautojui už pageidaujamą teisėtą veikimą ar neveikimą vykdant įgaliojimus, baudžiamas bauda arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki ketverių metų.

Telšių aps. VPK šiais metais užfiksuoti jau aštuoni bandymai papirkti policijos pareigūnus, atliekančius savo pareigą. Per 2012 metus iš viso tokie atvejai užfiksuoti tik septyni.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų