REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ar žinote, kiek visokiausių įvykių internete įvyksta vos per vieną minutę? Jei ne, tai šią žinių spragą galima pašalinti pasitelkiant naujausią kompanijos „Intel“ tyrimą.

REKLAMA
REKLAMA

Iš pradžių reikėtų paminėti, kad per minutę pasauliniame voratinklyje „suvartojamas“ maždaug 639 800 GB duomenų srautas. Iš viso to skaičiaus žymi dalis tenka labiausiai lankomiems pasaulyje interneto tinklalapiams – socialiniame tinkle „Facebook“ atliekama 6 milijonai atvertimų, paieškos sistema „Google.com“ per minutę apdoroja maždaug 2 mln. paieškos užklausų; vaizdų tarnyba „Youtube“, kuri taip pat priklauso „Google“, per tą laiką parodo 1,3 mln. vaizdo įrašų, o taip pat apdoroja ir susistemina maždaug 30 valandų atsiųstos vaizdinės medžiagos.

REKLAMA

Tuo pačiu metu per minutę „Amazon“ parduoda produkcijos už 83 000 dolerių, tuo tarpu maždaug 20 vartotojų paskyrų yra „nulaužiama“ kibernetinių nusikaltėlių. Socialiniame tinkle „Facebook“ per minutę 277 000 vartotojų aplanko 6 mln. puslapių, tuo tarpu tinkle „Twitter“ pridedama 100 000 naujų pranešimų ir sukuriama 320 naujų paskyrų, taip pat elektroniniu paštu išsiunčiama 204 mln. laiškų, iš kurių 150 mln. yra el. šiukšlės (spam). Ne taip sparčiai veikia „Wikipedia“, kurioje kiekvieną minutę paskelbiami 6 nauji straipsniai.

REKLAMA
REKLAMA

Kompanija „Intel“ taip pat pateikė savo prognozes, kurios padėtų įsivaizduoti, kas vyks 2015 metais. Jei dabar prie interneto prijungtų įrenginių skaičius lygus Žemės gyventojų skaičiui, tai po dviejų metų toki įrenginių skaičius padvigubės. Dar įdomiau yra tai, kas tuomet per vieną sekundę internete bus persiunčiama tiek vaizdo medžiagos, kurią peržiūrėti būtų įmanoma tik per penkerius metus.

Taip pat lieka atviras klausimas, ar sugebės dabartinė tinklo infrastruktūra susidoroti su tarsi lavina didėjančiu duomenų srautu, ir jei taip, ar sugebės užtikrinti tinkamą saugumo ir prieinamumo lygį. Tačiau tuo tikslu turbūt ne veltui „Intel“ aktyviai kooperuojasi su kompanija „Cisco“ ir sieks pažaboti „didelius duomenis“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų