REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Microsoft“ steigėjo Billo Gateso ir jo žmonos Melindos labdaros fondas pranešė skirsiantis 100 000 JAV dolerių premiją išradėjui, kuris pasiūlys geriausią naujos kartos prezervatyvo, kurį mielai naudotų vyrai, idėją.

REKLAMA
REKLAMA

Žinoma, turint mintyje, kad nemaža, o gal ir labai didelė šias kontraceptines priemones naudojančių vyrų anaiptol nėra jomis patenkinti dėl esą mažesnio malonumo, šis atlygis gali pasirodyti per mažas. Juk iš esmės išradėjai turėtų rungtis dėl tikrai revoliucinio poveikio inovacijos: juk sargiai, kuriuos vyrai naudotų bent jau neniurzgėdami, galėtų išgelbėti milijonus gyvybių, kurios kasmet prarandamos dėl kol kas nepagydomos AIDS ligos, skelbia „Popsci.com“.

REKLAMA

Pasak leidinio, iš latekso gaminami dabartiniai prezervatyvai iš esmės yra labai primityvus, tačiau kartu saugus ir nebrangus kontraceptinis sprendimas. Jei šiuolaikiniams vyrams sargiai vis dar kelia susierzinimą, būtų įdomu sužinoti, kaip jie būtų jautęsi prieš kelis tūkstančius metų, kai šiuo tikslu buvo naudojamos ėriukų aklosios žarnos.

Žmogaus anatomija per šį laiką nepasikeitė, tačiau kosminių skrydžių, visokių nematomumo apsiaustų ar save vairuojančių automobilių technologiniame kontekste naujos kartos prezervatyvo, kuris patiktų vyrams, išradimas vis dar tebėra tikras iššūkis. Gatesų fondas potencialiems konkurso dalyviams nekelia pernelyg nerealistiškų uždavinių: tiesiog naujos kartos sargiai turėtų sustiprinti arba bent nesumažinti malonumo pojūtį, būti lengvai naudojami, patraukliau įpakuoti ar pasižymėti kitomis savybėmis, dėl kurių būtų kur kas mieliau naudojami.

Taigi, jei esate nepatenkinti dabartinių sargių technologija ir turite gerų idėjų, kaip būtų galima ją iš esmės patobulinti, užsukite į šią svetainę ir daugiau sužinokite apie jūsų laukiantį iššūkį. 

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų