REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Ferrari“ ekipos vadovas Stefano Domenicali patvirtino, kad komanda priėmė sprendimą nekeisti pažeisto Fernando Alonso priekinio sparno.

REKLAMA
REKLAMA

F.Alonso startavęs iš trečiosios vietos greitai buvo antras, tačiau antrajame posūkyje prilietė Sebastiano Vettelio bolido galą ir pažeidė priekinį sparną.

REKLAMA

Finišo tiesiojoje ispano sparnas neatlaikė, nulūžo ir palindo po bolidu. F.Alonso išlėkė iš trasos, įstrigo žvyre ir nebegalėjo pajudėti. „Ferrari“ tikėjosi, kad bolido priekinis sparnas atlaikys iki išdžiūstant trasai.

„Rizikavome ir rizika neatsipirko. Po susidūrimo lenktynės nesibaigė. Svarsčiau, ką daryti, kadangi trasa tuo metu džiuvo“, - pripažino S.Domenicali.

„Normaliomis sąlygomis būtume jį pakvietę į garažą, tačiau džiūstančioje trasoje tikėjomės, kad sparnas išlaikys. Bandėme išlaukti progos, kai galėsime sustoti ir pasikeisti į sausam orui skirtas padangas, būtume tapę savaitgalio herojais. Deja, sparnas neatlaikė.“

REKLAMA
REKLAMA

S.Domenicali pabrėžė, kad sprendimą pasilikti trasoje priėmė ne lenktynininkas, o pati komanda.

„Sprendimas buvo priimtas techninio aptarnavimo zonoje. Akivaizdu, kad Fernando gali jausti bolidą, bet jis nematė padarytos žalos“, - sakė S.Domenicali.

„Kaip komanda prisiimame atsakomybę. Kontaktas su Vettelio bolidu buvo nesėkmė, kadangi galėjome lenktynėse iškovoti nemažai taškų.“

„Fernando nėra patenkintas gavęs nulį taškų, bet jis išlieka pozityviai nusiteikęs ir žvelgia į priekį.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų