REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Su Deividu Stagniūnu kelialapį į olimpiadą iškovojusios amerikietės ledo šokėjos mamos dėdė tvirtina, jog jo senelis gimė ir augo Alytaus apylinkėse.

REKLAMA
REKLAMA

Sportas.info redakcijos žiniomis, šalies institucijas pasiekė čiuožėjos Isabellos Tobias mamos dėdės Richardo Tobiaso Kendallo, gyvenančio Hiustone (Teksasas, Jungtinės Amerikos Valstijos) laiškas. Laiške jis ne tik reiškia nusivylimą sprendimu Isabellai nesuteikti pilietybės išimties tvarka, bet ir pateikia informacijos apie lietuviškas Isabellos Tobias šaknis.

REKLAMA

Richardas Tobiasas Kendallas laiške pasakoja apie savo senelį, kuris gimė ir augo Lietuvoje – Alytaus apylinkėse. Prieš karą, baimindamasis vokiečių okupacijos, senelis išvyko į Jungtines Amerikos Valstijas.

Laiško autorius teigia, kad jo senelis niekada nepamiršo, kur gimęs ir augęs ir kad Lietuvos kultūrinis palikimas net ir emigracijoje buvo perduodamas iš kartos į kartą. R. Tobiaso Kendallo teigimu, I. Tobias yra išsilavinusi mergina, labai vertinanti Lietuvos istoriją bei kultūrą, besimokanti lietuvių kalbos – tad ji puikiai atstovautų šaliai tiek kaip profesionali čiuožėja, tiek ir kitose gyvenimo srityse.

Amerikietė I. Tobias kartu su lietuviu D.Stagniūnu pasaulio čempionate Kanadoje užėmė 15-ąją vietą pasaulio čempionato ledo šokių varžybose ir iškovojo olimpinį kelialapį. Tačiau juo negali pasinaudoti, kol neturi Lietuvos pilietybės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų