REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Norite turėti patikimą ekstremalių kelionių draugą? O galbūt jums tiesiog patinka patvarūs prietaisai? „Canon“, kaip ir jų konkurentai „Sony“, turi ką pasiūlyti ekstremalaus sporto ir aktyvaus gyvenimo būdo šalininkams. Šią savaitę išbandėme labai keisto dizaino ir keistų formų fotoaparatą „Canon PowerShot D20“, kurio funkcionalumu likome patenkinti.

REKLAMA
REKLAMA

Išskirtinės išvaizdos, vos 228 gramus sveriantis fotoaparatas, gamintojo teigimu, turi patikti tiems, kurie mėgsta ilgaamžiškumą, nes „PowerShot D 20“ atsparus šalčiui ir vandeniui, juo galima fotografuoti tiesiai prieš akis plaukiančias žuvis ar kitus vandens gyvūnus. Dar gi fotoaparatas atsparus smūgiams, tad jį galima naudoti kaip gynybos priemonę. Dėl to, žinoma, juokaujame, bet juk skamba tikrai gražiai.

REKLAMA

Dizainas

Aptakių formų „Canon PowerShot D20“ korpusas papuoštas metalinėmis detalėmis, o parinkčių mygtukai yra ryškiai geltonos spalvos. USB ir baterijai skirtos nišos sandariai užsidaro, matyt dėl to, kad fotografuojant po vandeniu į mechanizmą nepatektų vandens. Taigi apžiūrėję fotoaparatą nedrįsome dvejoti jo patvarumu.

Verta paminėti, kad subtilios išvaizdos mažylio forma panaši į povandeninį laivą, na ar bent jau į ryškiaspalvę vandenyno žuvelę. Dėl to nejuokaujame, fotoaparatas neturi aštrių kampų, apdailos detalės vingiuoja kaip jūros bangos. Dėl tokių formų įrenginį patogu laikyti rankoje, filmuoti ar fotografuoti vaizdus. Taigi dizainas nors ir keistas iš tiesų patogus.

REKLAMA
REKLAMA

Funkcionalumas ir techniniai duomenys

Po vandeniu filmuoti ir fotografuoti pritaikytas fotoaparatas – realu, tačiau ar tokio įrenginio techniniai duomenys gali stebinti?

Iš tiesų „D20“ modelyje nėra išskirtinių ir dar nematytų funkcijų, tačiau visos jos atitinka naujausius standartus. Įrenginyje įmontuotas 12 taškų raiškos aukšto jautrumo „CMOS“ jutiklis, spartumo suteikia „DIGIT 4“ procesorius, objektyvas vaizdą gali priartinti 5 kartus. Tiesa, priartinimo funkcija nuvylė, nes priartinus vaizdą jis tampa blyškus ir nelabai aiškus. Taigi norint aiškiai nufotografuoti, pavyzdžiui, žuvelę reikės priplaukti prie jos, o tik tuomet spausti fotografavimo mygtuką.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Peržiūrėti įamžintas akimirkas galima tiesiog įjungus fotoaparatą, nes jame įmontuotas 7,5 centimetrų aktyvus „PureColor“ LCD ekranas, kuriame nuotraukas galima apversti vos pajudinus įrenginį.

Jau rašėme, kad pagrindinis „Canon D 20“ privalumas patvarumas, tačiau apie funkcionalumą neužsiminėme, bet patikiname, kad fotoaparate funkcijų iš tiesų daug.

Patogiame įrenginyje veikia „Inteligent focus“ ir „Center“ funkcijos dėl kurių paprasta vaizdą fokusuoti ir išskirti tam tikras detales. Išbandėme ir funkciją „Miniature Effect“, kurią naudojant fone matome tik svarbius elementus, o kiti yra paprasčiausiai suliejami. Ši funkcija nuo įprasto fokusavimo režimo skiriasi tuo, kad fotografuojant iš karto žinome, kaip tiksliai bus suliejamas vaizdas.

REKLAMA

„Canon PowerShot D20“ veikia ir „Fish Eye“ funkcija, deformuojanti tam tikrus objektus. Be šių parinkčių yra dar dešimtys aplinkos režimų, kuriuos galime naudoti įprastoms gyvenimo situacijoms įamžinti.

Norint fotografuoti vandenyje galima pasirinkti „Underwater“ arba „Underwater Macro“ funkcijas. Pavyzdžiui, „Underwater macro“ skirta fotografuoti vandenyje esančius objektus iš arti. Tikrai patogi funkcija.

Nors funkcijų yra užtektinai, fotoaparato nuotraukų kokybė galėtų būti kiek geresnė, o nuotraukos ryškesnės ir aiškesnės. Nepaisant to, kelionėse įrenginys turėtų praversti.

REKLAMA

Kainos ir kokybės santykis

Toks „Canon“ fotoaparatas Lietuvoje kainuoja kiek daugiau nei 1 tūkst. litų. Kaina iš tiesų nėra didelė, nes įrenginys ne tik funkcionalus, bet ir patvarus, o juk kelionėse norisi turėti tik patikimą daiktą.

Dizainas: 8

Patogumas: 9

Funkcionalumas: 8

Kainos ir kokybės santykis: 9

Vidurkis: 8,5

Miglė Kraujalytė

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų