REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Opozicijos reiškiami reikalavimai pasiaiškinti, kodėl trūksta policijos pareigūnų ir nespėjama atvažiuoti į įvykius, kuriuose žūsta žmonės, rodo baisų buvusios valdžios cinizmą, nes būtent jie nustūmė viešąjį saugumą į tokią padėtį“, – portalui balsas.lt teigė partijai „Tvarka ir teisingumas“ atstovaujantis vidaus reikalų ministras Dailis Alfonsas Barakauskas.

REKLAMA
REKLAMA

Jis nurodė, kad 2008 metais Policijos departamento pareigūnų darbo užmokesčiui skirta 484 474 tūkst.litų, 2009 metais ši suma sumažinta iki 454 850 tūkst.litų, 2010 metais iki 422 707 tūkst. litų. 2012 metais, kai krizė tarsi buvo laikoma suvaldyta, kaip pabrėžia ministras, buvusi valdžia nurėžė dar – iki 406 798 tūkst. litų.

REKLAMA

„Šiandien keliamas klausimas dėl policijos pareigūnų kvalifikacijos, parengimo, o žmonės tūkstančiais išeina. Ir tai logiška, nes sukurta padėtis, kai minimali mėnesio alga yra 1000 litų, o į policiją ateinantis naujas žmogus gauna 1230 litų. <...> Krizė? Taip, krizė buvo, bet ji iš esmės buvo pirmus dvejus praėjusios valdžios metus, o finansavimas buvo mažinamas toliau“, – piktinosi jis.

Pasak D. A. Barakausko, būtent Policijos departamentas visoje Vidaus reikalų ministerijos sistemoje yra labiausiai skriaudžiamas pinigais. „Ten dirba daugiausia žmonių, tenka reaguoti į daugiausia įvykių. <...> Svarbiausiais dalykas yra, kad valstybė pasirūpintų žmogaus gyvybe, saugumu ir turtu. Buvusi valdžia atkakliai, nepaisydama visų perspėjimų dėl visuomenei kilsiančio pavojaus, taupė šiose srityse ir dabar reikalauja, kad aš po šimto dienų pasiaiškinčiau dėl jos veiklos rezultatų. O juk žmonėms kaip tik ir svarbiausia tai, su kuo jie susiduria kasdien“, – stebėjosi politikas ir nurodė, kad jo, kaip ministro, galimybes daryti įtaką policijos darbui stipriai riboja ir galiojantys teisės aktai.

REKLAMA
REKLAMA

Paklaustas, ar svarbiau yra atvykti pas žmogų, kurį gali užmušti, ar sukurpti ir į teismą pristatyti bylą dėl „pasikėsinimo įžeisti prezidentę“, ministras šypsodamasis atsakė, kad svarbesnis būtų pirmasis atvejis. Todėl į Seimą aiškintis dėl opozicijos pretenzijų jis esą ir kviečia policijos Generalinį komisarą Saulių Skvernelį.  

Taip pat skaitykite:

Teisėsauga išmontuota – policijai galima nebeskambinti?  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų