REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Renault“ grupė ir keturiskart „Formulės-1“ čempionas Alainas Prostas pranešė apie bendradarbiavimo pratęsimą.

REKLAMA
REKLAMA

Alainas Prostas 2012 metais tapo „Renault“ ambasadoriumi, o šiemet buvęs lenktynininkas dar intensyviau konsultuos „Renault Sport F1“ bei turės patariamąjį balsą „Renault Sport F1“ vykdomajame komitete. A. Prostas taip pat dalyvavaus kai kuriose šių metų lenktynėse ir renginiuose už „Formulės-1“ ribų, pavyzdžiui, „World Series by Renault“.

REKLAMA

Alainas Prostas su „Renault“ dirba jau ilgą laiką. Nuo 1981 iki 1983 metų, savo ankstyvosios karjeros „Formulėje-1“ metu, Alainas Prostas lenktyniavo „Equipe Renault Elf“ komandoje. Per šį periodą jis triumfavo devyniose lenktynėse, o iki vairuotojų įskaitos titulo 1983-aisiais jam trūko vos dviejų taškų. Bendradarbiavimą su „Renault“ jis tęsė 1993 metais, prisijungęs prie „Williams komandos. Septynias pergales iškovojęs prancūzas dominavo čempionate ir apgynė savo ketvirtąjį ir paskutinį pasaulio čempiono titulą.

REKLAMA
REKLAMA

„Renault Sport F1“ prezidentas ir generalinis direktorius Jeanas-Michelis Jalinieras sakė: „Alaino patirtis „Formulės-1“ politikoje ir darbe su personalu bei aštrus mąstymas ir entuziazmas šiam sportui yra didelis pranašumas stiprinant savo pozicijas tiekiant variklius. Šiais metais galėsime toliau remtis A. Prosto žiniomis. Jos bus ypač reikalingos susiduriant su techniniais iššūkiais dėl naujo 2014 metų variklių reglamento.“

„„Renault“ istorija „Formulėje-1“ yra labai ilga. Tai, ką kompanija nuveikė sporte, buvo sėkminga. Vienus geriausių savo karjeros rezultatų aš pasiekiau važiuodamas su „Renault“ variklį turinčiu bolidu. Per pastaruosius metus įsitikinau, kad kompanija išlaikė aistrą automobilių sportui ir disciplinuotumą dirbant „Formulėje-1“. Ruošdama 2014 metams skirtą V6 variklį, „Renault“ išliko ištikima savo vertybėms. Patardamas, kaip spręsti strateginius ir techninius iššūkius, naudosiuosi savo patirtimi ir žiniomis – tai bus įdomus laikas visai komandai. Veikdami kartu mes turime labai didelį potencialą“ – teigė Alainas Prostas.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų