REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvoje 2012 m. internetu naudojosi 14 proc. vyresnio amžiaus gyventojų, atskleidė vyresnio amžiaus europiečių informacinių komunikacinių technologijų įgūdžių tyrimas. Nors Lietuva pagal senjorų įtraukimą į internetą atsilieka nuo kitų ES šalių, tačiau pažanga akivaizdi – per metus senjorų internete padaugėjo beveik dvigubai. Tai, kad vyresnio amžiaus Lietuvos gyventojai yra neabejingi naujausioms technologijoms, parodė ir Medardo Čoboto Trečiojo amžiaus universiteto studentų dalyvavimas vakar Vilniuje vykusiame seminare apie saugų internetą.

REKLAMA
REKLAMA

Asociacijos „Langas į ateitį“ ir bendrovės TEO specialistai susirinkusiems papasakojo apie socialinius tinklus ir kitas interneto teikiamas galimybes. Seminaro, kuris yra „Interneto savaitės 2013“ dalis, organizatoriai nepamiršo papasakoti ir apie socialiniuose tinkluose ir visame internete būtiną atidumą, kuris padėtų išvengti nemalonių situacijų, apgaulių.

REKLAMA

„Kaip ir realybėje, taip ir internete kiekvieno tyko ir smagūs atradimai, ir pavojai. Į vyresnio amžiaus žmones taikosi telefoniniai sukčiai, panašių atakų gali pasitaikyti ir internete. Todėl labai svarbu vos pradėjus naudotis internetu išmokti apsaugoti savo duomenis, internete naršyti atsakingai, rūpintis savo įvaizdžiu virtualioje erdvėje“, – sakė „Interneto savaitės 2013“ koordinatorės Lietuvoje asociacijos „Langas į ateitį“ direktorė Loreta Križinauskienė.

REKLAMA
REKLAMA

Po seminaro kalbinti senjorai pasakojo, kad daugiausiai laiko internete praleidžia skaitydami naujienas, ieškodami informacijos apie juos dominančias prekes ir paslaugas, taip pat naudojasi e. bankininkystės paslaugomis, bendrauja su artimaisiais.

„Visiems mums didžiausias atradimas buvo tai, kad internete galima susikurti giminės genealoginį medį. Daugelis dalyvavusių seminare jau mąsto, kaip suburti vaikus, anūkus, ir visiems drauge susikurti tokį šeimos medį“, – pasakojo seminaro dalyvė, Medardo Čoboto Trečiojo amžiaus universiteto savanorystės projekto „Nė dienos be veiklos“ koordinatorė Regina Dovidavičiūtė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Seminarui baigiantis senjorai užsiregistravo „Interneto savaitės 2013“ skaičiuoklėje ir taip prisijungė prie daugiau nei 50 tūkstančių iniciatyvos dalyvių Europoje ir beveik 5000 Lietuvos atstovų.

Pamatę skaičiuoklės rezultatus, seminaro dalyviai sakė tikintys, kad Lietuva gali pasivyti tokias šalis kaip Nyderlandai, Švedija, Danija, kuriose vyresnio amžiaus žmonių skaičius internete siekia 60 ir daugiau procentų. „Svarbiausia, kad vaikai ir anūkai paragintų savo tėvus ar senelius pamėginti naudotis internetu, turėtų kantrybės paaiškinti pagrindus, neskubinti ir atverti vyresnio amžiaus žmonėms naujus horizontus“ , – įsitikinusi p. Regina. Jos manymu, ne ką mažesnį vaidmenį vaidina ir kantrūs bei malonūs bibliotekų darbuotojai, visoje Lietuvoje interneto subtilybių mokantys ir jaunus, ir senus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų