REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tarptautinis festivalis „Mados infekcija“ penktadienį ir šeštadienį vėl laukia savo gerbėjų Šiuolaikinio meno centre Vilniuje.

Tarptautinis festivalis „Mados infekcija“ penktadienį ir šeštadienį vėl laukia savo gerbėjų Šiuolaikinio meno centre Vilniuje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jau penkioliktąjį, jubiliejinį, mados renginį jo organizatoriai pasitinka festivalio plakatuose ir vaizdo klipuose simboliškai užsidengę akis. „Mados infekcijos“ idėjinė vadė Sandra Straukaitė sako, kad madą reikia ne tik matyti, bet ir jausti, todėl kartais ne tik galima, bet ir reikia užsimerkti.

REKLAMA

„Bet tik iki tol, kol ant festivalio podiumo pasigirs pirmieji žingsniai“, – patikslina ji.

Šį pavasarį, anot organizatorių, festivalio erdvėje išliks rudens „Mados infekcijoje“ išbandytas ir patikrintas amfiteatras. Jis festivalio žiūrovams itin patiko, nes nė vienas, net ir įsigijęs stovimą bilietą, kojomis nelietė grindų: veiksmas ant „Mados infekcijos“ podiumo visiems – kaip ant delno, vienodomis sąlygomis.

Tiesa, festivalio organizatoriai žiūrovams palieka intrigą, kaip gi šįkart atrodys „Mados infekcijos“ podiumas. Įkvėpimas – garsioji Tokijo Shibuya perėja, variantų – daug, taisyklių – nulis, choreografija – apgalvota improvizacija, judėjimas – netradicine trajektorija.

REKLAMA
REKLAMA

Festivalio metu publika išvys naujausias Lietuvos ir užsienio dizainerių kolekcijas. Renginyje netrūks ir pret-a-porter kolekcijų, ir nekasdienių kūrybinių eksperimentų.

Penktadienį kolekcijas pristatys šie dizaineriai: Labadiena (Injekcija), Laura Dailidėnienė (Daili.lt), Lilija Larionova, Ieva Daugirdaitė. Eva Baliul (Injekcija), Sandra Straukaitė, Diana Paukštytė, Egidijus Sidaras (Cantas).

Antrąją festivalio dieną kūrinius pristatys Giedrius Šarkauskas, Lina Gudanavičiūtė Balagans (Injekcija, Vokietija), Eglė Žiemytė (D.EFECT), Asger Juel Larsen (Danija), KRISTAR DESIGN by Kristina Vikuren. Festivalį užbaigs ekscentriškasis maskvietis Andrejus Bartenevas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Mados infekcija“ pirmą kartą surengta 1999 metais dizainerių grupės 7+ (Sandra Straukaitė, Seržas Gandžumianas, Aleksandras Pogrebnojus, Vida Simanavičiutė, Juozas Statkėvičius, Daiva Urbonavičiutė) iniciatyva. Festivalyje savo kolekcijas demonstruoja žinomi šalies dizaineriai ir pasaulyje pripažinti mados kūrėjai.

Didžiausiame Lietuvos mados renginyje galima išvysti ne tik žinomų dizainerių darbus. Nuo 2008-ųjų kasmet prieš „Mados infekciją“ rengiamas konkursas jauniesiems talentams, kurie, laimėję atranką, gauna teisę savo kolekciją pristatyti festivalio žiūrovams.

Per savo gyvavimo metus festivalis išpopuliarino dizainerius Agnę Kuzmickaitę, Giedrių Paulauską, Vitalį Čepkauską, Dovilę Gudačiauskaitę, Laurą Dailidėnienę, Kristiną Kruopienytę, Giedrių Šarkauską ir Sonatą Bylaitę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų