REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Legendinis Vilniaus futbolo klubas „Žalgiris“ gali atnaujinti ir tęsti savo veiklą. Tai paaiškėjo prieš kelias dienas, kai Vilniaus apygardos teismas patvirtino sudarytą taikos sutartį tarp asociacijos Vilniaus futbolo klubas „Žalgiris“ ir kreditorių bei nutraukė legendiniam Vilniaus futbolo klubui „Žalgiris“ 2010 metais iškeltą bankroto bylą, teigiama pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

Taikų susitarimą pavyko pasiekti šių metų kovo pradžioje, kai buvę ilgamečiai komandos rėmėjai grąžino skolas visiems „Žalgirio“ futbolininkams ir kitiems kreditoriams bei perėmė jų kreditorinius reikalavimus. Iš viso daugiau kaip šimtui kreditorių buvo grąžinta daugiau kaip 3 milijonai litų skolų.

REKLAMA

„Labai džiaugiamės, kad pavyko nuveikti didelį darbą ir rasti visiems priimtinus sprendimus, atsiskaityti su futbolininkais bei kitais kreditoriais ir išsaugoti gerą legendinės Lietuvos futbolo komandos vardą. Tai išskirtinis atvejis Lietuvoje, kai įmonė grąžina skolas ir bankroto byla nutraukiama. Todėl noriu padėkoti visiems, kurie tikėjo ir tiki „Žalgiriu“, visiems, kurie prisidėjo prie legendinio futbolo klubo išsaugojimo“, – sako asociacijos Vilniaus futbolo klubas „Žalgiris“ administracijos direktorė Aida Dudonienė.

REKLAMA
REKLAMA

„Esu labai dėkingas „Žalgiriui“. Jau maniau, kad legendinis futbolo klubas, kurio garbę mes gynėme, bankrutuos ir mes niekada neatgausime pinigų, kaip paprastai būna tokiais atvejais. Todėl maloniai nustebau, kai grąžino skolas“, – džiaugiasi buvęs ilgametis „Žalgirio“ ir Lietuvos rinktinės futbolininkas Igoris Steško.

„Kai man pasakė, kad grąžins pinigus, iš pradžių negalėjau patikėti. Džiaugiamės, kad legendinis „Žalgiris“ išsprendė savo problemas ir esu labai dėkingas, kad su manim ir kitais futbolininkais atsiskaitė“, – sako kitas buvęs „Žalgirio“ futbolininkas Marius Dovydėnas.

Paklausta apie legendinio „Žalgirio“ ateitį, asociacijos Vilniaus futbolo klubas „Žalgiris“ administracijos direktorė A. Dudonienė sakė, kad svarstomi įvairūs variantai atnaujinant ir tęsiant klubo veiklą. „Pasiūlymų turime įvairių ir visus juos atidžiai svarstome. Taip pat laukiame kuo baigsis mūsų iniciatyva iškelta civilinė byla dėl mūsų futbolo klubo „Žalgiris“ vardo naudojimo. Šiuo legendiniu vardu gali žaisti tik viena komanda. Tikimės, kad ir šiuo atveju pavyks susitarti ir rasti visiems geriausią sprendimą, o „Žalgiris“ ir toliau garsins Vilnių ir Lietuvą“, – sako asociacijos Vilniaus futbolo klubas „Žalgiris“ administracijos direktorė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų