REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Naujasis „Volvo FH“ nurungė tūkstančius pasaulyje žinomų konkurentų produktų ir sužavėjo dizaino ekspertų komisiją. Jam atiteko pasaulio dizaino asociacijos „red dot“ produktų dizaino apdovanojimas – tarptautiniu mastu vertinamas išskirtinio dizaino pripažinimo ženklas ir vienas iš geidžiamiausių kokybiško dizaino įvertinimų.

REKLAMA
REKLAMA

2013 m. „red dot“ gaminio dizaino apdovanojimuose laurai skiriami išskirtiniam pramoniniam dizainui bei pagerbiamos komandos, dirbusios prie konceptinių idėjų. Pasauliniai „red dot“ dizaino apdovanojimai pristatomi kaip aukščiausios dizaino kokybės įvertinimo etalonas.

REKLAMA

Tik pačios geriausios idėjos, patekusios tarp 19 kategorijų, sugebėjo pavergti tarptautinę žiuri – šiemet savo laimę mėgino 4662 skirtingi darbai, pateikti gamintojų, dizainerių ir architektų iš 54 šalių. Naujasis „Volvo FH“ pelnė prestižinį apdovanojimą automobilių ir transporto kategorijoje.

„Mes didžiuojamės laimėję tokį plačiai vertinamą apdovanojimą viename iš didžiausių ir įžymiausių dizaino konkursų pasaulyje“, – sako Rikardas Orellis, „Volvo Trucks“ dizaino direktorius. „Šis įvertinimas atspindi keletą sunkių darbo metų ir yra duoklė „Volvo Trucks“ tvyrančiai kūrybiškumo ir inovatyvumo dvasiai.

REKLAMA
REKLAMA

Daug dėmesio buvo skiriama naujojo FH projektavimui ir emociniam aspektui – kam paprastai nebūna skiriamas aukščiausias prioritetas projektuojant komercinio transporto priemones. Nuostabu, kad „red dot“ vertinimo komisija įvertino mūsų pastangas bei esame pamaloninti gavę šį visame pasaulyje pripažįstamą pramoninio dizaino kokybės ženklą.“

Naujasis „Volvo FH“ kurtas daugiausia dėmesio skiriant vairuotojui. Degalus taupančios technologijos, efektyvi ergonomika, geresnis valdomumas bei pasyvios ir aktyvios saugos priemonės nustato naujus standartus sunkvežimių rinkoje, ir atspindi „Volvo“ palikimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Kai tik pradėjome projektuoti naująjį FH, skyrėme daug pastangų kuriant darnų vientisumą – kuo labai didžiuojamės pasiekę“, – teigia R. Orellas. „Šiuo atveju nėra jokios priešpriešos tarp sunkvežimio dizaino ir funkcionalumo – kartu jie veikia tobuloje pusiausvyroje. Naujojo FH dizainas – funkcionalus ir dinamiškas, o tai sukuria geriausią visoje pramonėje darbo vietą sunkvežimių vairuotojams.“

„Tvirta projektavimo kompetencija ir ekonominė sėkmė šiais laikais eina koja kojon,“ – teigia prof. dr. Peteris Zecas, „red dot“ iniciatorius ir generalinis direktorius. „2013 m. „red dot“ gaminių dizaino apdovanojimų laureatai yra itin išvystytos dizaino kultūros ir dizaino pramonės šalininkai. Pastaruoju metu darosi vis sunkiau išsiskirti tarp gerai suprojektuotų gaminių. Dažnai išskirtinės kurio nors produkto savybės atsiskleidžia tik detalėse. Tačiau tos idėjos, kurios atlaiko kritiškos „red dot“ tarptautinės žiuri išbandymą, nepaskęs minioje ir sugebės atremti globalią konkurenciją.“

REKLAMA

Daugiau nei 1000 dizaino, pramonės, politikos ir žiniasklaidos atstovų liepos 1 d. susirinks Vokietijos miesto Eseno „Aalto Theatre“ operos rūmuose pagerbti „red dot“ apdovanojimų laureatus. Naujasis „Volvo FH“, kartu su kitomis geriausiomis dizaino idėjomis, bus išstatytas specialioje keturių savaičių parodoje „red dot“ dizaino muziejuje liepos 2-28 d.

Pasibaigus šiai parodai, visi apdovanojimus pelnę gaminiai bus perkelti į nuolatinę parodą muziejuje, kur bus eksponuojami mažiausiai metus. Muziejus yra įsikūręs į pasaulio paveldo registrą įtrauktame Zeche Zollverein akmens anglių kasyklų komplekse Esene ir talpina didžiausią pasaulyje šiuolaikinio dizaino parodą.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų