REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Telekomunikacijų bendrovės „Tele2“ GSM tinklo aprėptis yra didžiausia Lietuvoje. Tai parodė Ryšių reguliavimo tarnybos atliktas tyrimas.

Telekomunikacijų bendrovės „Tele2“ GSM tinklo aprėptis yra didžiausia Lietuvoje. Tai parodė Ryšių reguliavimo tarnybos atliktas tyrimas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tyrimas atskleidė, kad „Tele2“ GSM tinklo aprėptis esant -95 dBm signalo lygiui, kurio pakanka normaliai naudotis ryšiu, sudaro net 98,6 proc. Lietuvos teritorijos.

REKLAMA

Dar stipresnis – lygus -85 dBm – signalas yra 86,1 proc. šalies teritorijos. -75 dBm (stiprus) jis yra 58,1 proc. Lietuvos teritorijos.

Visi trys rodikliai „Tele2“ tinkle yra geriausi tarp šalies mobiliojo ryšio operatorių.

„Į tinklo plėtrą ir paslaugų kokybę investavome nuosekliai ir pamatuotai, nepamiršdami mažų ryšio kainų pažado vartotojams. Tokie įvertinimai, kaip RRT tyrimas, patvirtina „Tele2” mažų kaštų verslo modelio naudą vartotojams. Žmonėms nebūtina permokėti už paslaugas, kad gautų kokybišką ryšį”, – sakė Petras Masiulis, „Tele2“ generalinis direktorius.

REKLAMA
REKLAMA

RRT tyrimai atlikti tuo pačiu metodu visiems operatoriams, apskaičiuojant tikėtiną ryšio aprėptį ir atsižvelgiant į vietovės reljefą, miškų ir pastatų įtaką. Tyrimas skelbiamas RRT svetainėje internete – http://epaslaugos.rrt.lt/apreptis.

„Tele2“ taip pat tęsia praėjusiais metais pradėtą tinklo modernizavimą, kuris padidins bendrovės teikiamų paslaugų kokybę, sumažins tinklo diegimo ir eksploatavimo kaštus, be to, naujoji tinklo įranga bus taupesnė ir ekologiškesnė. Atnaujinant tinklą bus visiškai pakeistos 2G (GSM) ryšio tinklo bazinės stotys, atnaujintos 3G (UMTS) tinklo stotys. Jau įvyko vienas svarbiausių tinklo modernizavimo etapų – pakeista pagrindinė tinklo įrangą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Naujos stotys ir kita įranga užtikrins 10-15 proc. didesnę „Tele2“ ryšio aprėptį ir signalo kokybę, bet įrenginiai yra kompaktiškesni ir jų reikia mažiau. Ši įranga taip pat naudoja 25 proc. mažiau elektros energijos.

Bendrovės „RAIT“ 2012 m. gruodžio mėn. atliktos apklausos duomenimis, „Tele2“ yra populiariausias ir labiausiai rekomenduojamas operatorius Lietuvoje. Beveik pusė apklausos dalyvių teigė, kad naudojasi „Tele2“ paslaugomis.

Tarptautinės personalo vertinimo metodikų ir tyrimų bendrovės „Profiles International“ tyrime „Tele2“ pripažinta 2012 m. produktyviausia IT ir telekomunikacijų sektoriaus bendrove Baltijos šalyse, o investicinio banko „GILD Bankers“ sudarytame vertingiausių Lietuvos bendrovių sąraše „Tele2“ paskelbta vertingiausia šalies mobiliojo ryšio bendrove.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų