REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

J.Neverovičius: energetikos politika neturi keistis po kiekvienų Seimo rinkimų

Valdantieji siūlys visoms partijoms pasirašyti susitarimą dėl energetikos prioritetų

Premjeras Algirdas Butkevičius taip pat pareiškė, kad jo vadovaujama Vyriausybė ketinama siūlyti partijoms pasirašyti nacionalinį susitarimą dėl Lietuvos energetinės strategijos.

REKLAMA
REKLAMA

,,Esame paruošę tokį nacionalinį susitarimą tarp visų partijų energetikos strategijos klausimais, ir artimiausiu metu jis bus pateiktas", - ketvirtadienį spaudos konferencijoje , skirtoje dabartinės Vyriausybės šimtadieniui, pareiškė Ministras Pirmininkas. Jo teigimu, susitarimo projektas buvo paruoštas prieš dvi savaites. Energetikos ministro Jaroslavo Neverovičiaus teigimu, susitarime bus nurodyti pagrindiniai valstybės tikslai energetikos sektoriuje, o jo pasirašymas reikštų, kad energetikos politika nesikeičia po kiekvienų Seimo rinkimų.

,,Žiūrinti į atskirų politinių partijų programas, įvairių ekspertų, politikų pasisakymus, matosi, kad vis dėlto yra bendras vaizdas tų tikslų ir to įsivaizdavimo. Visos partijos sutaria, kad mūsų elektros energetikos kryptis yra sinchronizacija su Vakarų Europa - kad mums reikia bendros ES mastu energetikos rinkos, kad mums reikalinga savarankiška energetika. Tuos tris pamatinius dalykus norėtume pateikti susitarime, kad visos partijos patvirtintų ir kad energetikos politika liktų tokia politika, kuri nesikeičia su Seimo rinkimais, su Vyriausybių pasikeitimais, o nuosekliai, stabiliai, ekspertiškai yra įgyvendinami visi pagrindiniai siekiai ir tikslai", - aiškino energetikos ministras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų