REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Premjeras: pirma įstatymo pataisos, paskui – sutartis su „Chevron“

Sprendimas, ar skelbti skalūninių dujų žvalgybos konkurso nugalėtoju įmonę ,,Chevron“, atidėtas

Premjeras Algirdas Butkevičius teigia, kad sprendimas dėl to, ar skelbti skalūninių dujų žvalgybos konkurso nugalėtoju įmonę ,,Chevron“, kol kas atidėtas.

REKLAMA
REKLAMA

Jis tikisi, kad kad sutartis su JAV energetikos milžine ,,Chevron“ dėl skalūninių dujų žvalgybos gali būti pasirašyta gegužės mėnesį – po to, ka Seimas priims būtinas įstatymo pataisas. Pasak Premjero, įstatymo pataisos bus paruoštos artimiausiu metu ir tikėtina, kad Seimas priims jas skubos tvarka.

REKLAMA

,,Aš manau, kad sutartis bus pasirašyta tada, kai Seime bus priimtos įstatymo pataisos. Tikiuosi, kad tos įstatymo pataisos turėtų būti priimtos (...) geriausiu atveju per tris savaites po šv. Velykų“, - sakė A. Butkevičius. Tačiau premjero teigimu, tam tikrus namų darbus turi atlikti ir investuotojai.

,,Investuotojai turėtų padirbėti vietose su bendruomenės nariais ir pristayti savo planus, ir išaiškinti, kas yra per technologijos ir kokį poveikį jos daro aplinkai“, - sakė Premjeras. Spaudos konferencijoje, surengtoje Vyriausybės darbo šimtadienio proga, jis akcentavo, kad ,,poveikio aplinkai vertinimas turi būti išskirtas iš žvalgybos ir išgavimui turėtų būti atskirai“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų