REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Bendrovė „Microsoft“ pranešė mokėsianti pinigines premijas visiems „Windows 8“ ir „Windows Phone“ operacinėms sistemoms skirtų taikomųjų programų kūrėjams, pranešė „The Verge“.

REKLAMA
REKLAMA

„Microsoft“ pažadėjo sumokėti programuotojams po 100 JAV dolerių už kiekvieną aplikaciją, paskelbtą „Windows Store“ arba „Windows Phone Store“ internetinėse parduotuvėse nuo šių metų kovo 8 iki birželio 30 dienos. Ši premija nepriklauso nuo programos pardavimo apimčių.

REKLAMA

Galutinis premijos dydis priklauso nuo parduotuvėse pateiktų programų skaičiaus, sakoma pranešime. Maksimali premijos suma, kurios gali tikėtis programų kūrėjai, yra 2000 JAV dolerių. Norint ją gauti reikia paskelbti kiekvienoje iš minėtųjų parduotuvių po 10 savo programų.

„Microsoft“ patikslino, kad bus premijuojamos tik originalios, t.y. pačių sukurtos programos. Bus vertinamas ne tik jų turinys ir apipavidalinimas, bet ir funkcionalumas, tad gudruoliams, pateikusiems programėles, kurių galimybės, pavyzdžiui, apsiriboja interneto tinklalapių parsiuntimu, premijos neverta tikėtis, sakoma pranešime.

REKLAMA
REKLAMA

Kol kas ši premijavimo sistema galioja tik JAV, ar ją ketinama išplėsti ir į kitas šalis, nenurodoma.

Viliodama programuotojus piniginėmis premijomis „Microsoft“ tikisi padidinti „Windows Store“ ir „Windows Phone Store“ parduotuvėse siūlomų programų kiekį. Pirmojoje šiuo metu siūloma daugiau nei 45 tūkstančiai, o antrojoje – daugiau nei 130 tūkstančių programėlių. Palyginimui galima pasakyti, kad analogiškose „Google Play“ ir „App Store“ aplikacijų parduotuvėse siūloma po daugiau nei 800 tūkstančių programų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų