REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kovo mėnesiui artėjant į pabaigą visi su nekantrumu laukiame pavasario. Tačiau ar įmanoma paspartinti šį procesą? Pagonybės laikais lietuviai turejo itin gražią pavasario žadinimo tradiciją - senovėje mūsų proproseneliai iš visų jėgų stengėsi pažadinti žemę iš žiemos miego. Tam jie persirengdavo gėlėmis, medžiais, miško žvėrimis, išsidažydavo ryškiausiomis spalvomis, susirinkdavo po žvaigždėtu dangumi ir kurdavo didelį laužą. Aplink laužą protėviai trypdavo ir šokdavo taip, kad žiežirbos iš po kojų kildavo. Taip pavasaris būdavo pažadintas. Londone gyenantys lietuviai neužmiršta savo protėvių tradicijų. Sujungus liaudies papročius ir 21-ojo amžiaus technologijas gaunamas ypatingas derinys, kuris Jungtinėje Karalystėje gyvenantiems lietuviams gerai žinomas kaip "Spring Awakening".

REKLAMA
REKLAMA

"Spring Awakening" tai jau penktus metus iš eilės vyksiantis elektroninės muzikos renginys, dar kitaip - moderni pavasario prikėlimo šventė, su pagonybės bei senovės tradicijų prieskoniu, kasmet pritraukianti vis daugiau žmonių ir stebinanti vis didesne gausa pramogų bei siurprizų.

REKLAMA

Kaip jau minėjome renginys Londone gyvenamtiems lietuviams jau tapo tradicija. "Spring Awakening" kiekvienais metais sulaukia vis daugiau dėmesio.

Tai ne tik puiki proga pasilinksminti, bet ir susitikti su tautiečiais. Ne vien krepšinis gali suburti ir priminti iš kur esame kilę. Taigi ši pavasario šventė ne tik neleidžia užmiršti senovės tradicijų, bet kartu skatina tautiškumą ir vieningumą.

Renginys pritraukia ir nemažą būrį Lietuvos muzikos bei pramogų žvaigždžių ir žvaigždučių. Praėjusias metais reginio "vinis" buvo jaunosios atlikėjos Jazzu pasirodymas, o šiais metais būrys bus kur kas didesnis: renginio dalyvius linksmins šmaikštieji Radistai bei Algis Ramanauskas Greitai, kuris pirmą kartą pasirodys naujame amplua. Kokiame? Tai kol kas išlieka paslaptyje. Lietuviškų dainų išsiilgusias širdis džiugins Linas Adomaitis, Justė Starinskaitė bei kiti. Renginiui įsisiubavus tikrai netrūks ir elektroninės muzikos - laukia Jonny Disco, Gerai Gerai. O kad galutinai būtų užtikrinta muzikos stilių įvairovė prie renginio prisijungia ir į Londoną atvyksta Lietuvių folkloro ansamblis "Saduto".

REKLAMA
REKLAMA

Šiemet ši unikali muzikos, audio - vizualus meno, šokių, dailės ir šou tradicija persikelia į beveik du tūkstančius žmonių talpinantį ir pasaulio muzikos žvaigždžių jau pamėgtą klubą Electric Brixton. "Kaip ir kiekvienais metais, šiais sieksime maksimalios kokybės ir naujovių. Electric Brixton - geriausia, ką galėjome rasti šiam projektui. Tai labai daug galimybių turintis klubas", - entuziastingai reiškia savo mintis komandos narys Mantas. Ir tai dar ne viskas- HD LED vaizdo ekranai, įspūdingi cirko akrobatų triukai, visažistų komanda, šiek tiek gatvės šokio,spalvingas bei pavasariškas aprangos kodas, geriausio kostiumo rinkimai, prizai ir siurprizai, ypatingoji gėlių siena ir dar daug visko.Naujovės ir pasikeitimai pagoniškame fone - šių metų renginio variklis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Taigi, ateinantį savaitgalį, Kovo 23-ąją dieną Londone, bei aplinkiniuose miesteliuose gyvenantys lietuviai buriasi į Elextric Brixton klubą, išsidažo bei persirengia ryškiausioms spalvomis ir su trensksmu, taip, kaip ir pagonybės laikais, visi drauge žadina pavasarį.  

Oficialus renginio video pristatymas: www.springevents.net

Algio Ramanausko Greitai kvietimas į renginį

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų